Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Βλέποντας το πρωτοσέλιδο αυτής της εβδομάδας της Εφημερίδος «ΠΝΟΗ»  που γράφει  «Μαξίμου και Ρηγίλλης … ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ – ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ως τελικούς ισχυρούς αντιπάλους για το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Μεγαρέων», σχημάτισα την γνώμη ότι ο συντάξας δημοσιογράφος θα είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Παπανδρέου ή κάποιο, τέλος πάντων, μεγαλοστέλεχος του Μαξίμου και της Ρηγίλλης απ’ όπου θα άντλησε τις βαρύγδουπες δηλώσεις του.
Διαβάζοντας την ανάλυση του πρωτοσέλιδου τίτλου του, ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε αόριστες πηγές χωρίς να αναφέρει ποίες είναι αυτές. Μήπως οι πηγές … πηγάζουν από τον εγκέφαλό του;
Στην συνέχεια υποτιμώντας την νοημοσύνη μου, εντελώς αυθαίρετα, γράφει ότι ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Στρατιώτης στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Θα πρέπει να του φρεσκάρω την ασθενή μνήμη του και να του θυμίσω ότι ο συνδυασμός του κ. Σύρκου ήρθε δεύτερος και ο συνδυασμός του κ. Μαρινάκης ήρθε τρίτος. Με ποίο πολιτικό κριτήριο ο δημοσιογράφος συγκαταλέγει τον κ. Μαρινάκη ως υποψήφιο δήμαρχο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων;
Δεν γνωρίζω ποιο ήταν το σκεπτικό του δημοσιογράφου ή ποίες ήταν οι προθέσεις του όταν δημιουργούσε αυτό το πρωτοσέλιδο, αισθάνομαι όμως οργή και αγανάκτηση για την ετσιθελική αυτή πρόκληση της εφημερίδας η οποία υποτιμά βάναυσα και την νοημοσύνη μου και την αισθητική μου ως αναγνώστη.       
Ως δημοκρατικός πολίτης δεν πιστεύω στο λεχθέν από τον Αδόλφο Χίτλερ ««Με την προπαγάνδα πήραμε την εξουσία με αυτήν θα την κρατήσουμε», ως και στο γραφέν από τον Γκαίμπελς «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά όσα φαίνονται αδύνατα».
Πιστεύω ότι οι αναγνώστες θα εξακολουθούν να αγοράζουν την εφημερίδα, μεταξύ αυτών και ο γράφων, εκτός αν αποφασίσουν να την μποϋκοτάρουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου