Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΜΝΗΜΗ

Με αφορμή την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον της ΝΔ για παράνομες προσλήψεις, ανέσυρα από το αρχείο μου την Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σάββατο 2 – Κυριακή 3 Αυγούστου 1986 για να θυμηθούμε τι έγραφε τότε ο Διευθυντής της κ. Δημήτριος Ρίζος, για τις … αξιοκρατικές προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ



… Και λοιποί συγγενείς

Πρώτα άρχισαν να διορίζουν τους αδελφούς.…Τις αδελφές …Τις συζύγους … Μετά όμως, καθώς προχωρούσε «σφαιρικά» ο σοσιαλιστικός «μετασχηματισμός» και η «βαθιά Αλλαγή», η αξιοκρατία υλοποιήθηκε κάθετα. Διόρισαν ξαδέλφια, κουμπάρους, παρακούμπαρους, συμπεθέρους, και συμπεθέρες και λοιπούς συγγενείς.
Η στήλη θέλησε να κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό αυτής της χωρίς προηγούμενο πασοκικής … αξιοκρατίας. Που στο σοσιαλιστικό λεξικό αναφέρεται και ως … συγγενοκρατία. Και ιδού η πρώτη συγκομιδή:

Εν αρχή ην το Καστρί. Εντελώς αξιοκρατικά έκανε τον Γιωργάκη (το πρώτο παιντί, να πούμε), βουλευτή πρώτα και μετά υφυπουργό. Αξιοκρατικά και η Μάργκαρετ έγινε πρόεδρος της ΕΓΕ. Έπειτα είναι και το άλλο παιντί, ο γαμπρός οοοολων των Ελλήνων, ο Θοδωράκης ο Κατσανέβας. Αξιοκρατικότατα του δώσανε πρώτα τον ΟΑΕΔ να παίζει κι έπειτα το ΙΚΑ. (Προεδάρα στο ΙΚΑ ο Θοδωράκης!…)

Έχουμε επίσης το Γιάννη τον … Μουγγό. Αυτός μιλιά μπορεί να μην έχει, έχει όμως δύο αδέλφια. Τον μεν, Κώστα Χαραλαμπόπουλο τον έκανε γενικό διευθυντή του ΕΟΤ, τον δε Χρήστο Χαραλαμπόπουλο αντιπρόεδρο της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική».

Πολύτεκνη ήταν και η μαμά του Άκη. Εκτός από τον ίδιο, ο κυρίαρχος λαός πληρώνει άλλους τρεις λεβέντες Τσοχατζαραίους. Τον έναν τον πήρε ο Άκης από γκαρσόνι στο «Ρέμβη» (Θεσσαλονίκη) και τον έκανε αξιοκρατικά διευθυντή του ΕΟΤ Κεντρικής Ευρώπης!!! Τον άλλον τον πήρε από σταθμάρχη στα λεωφορεία και τον έκανε … Πρόεδρο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Και τον τρίτο τον διόρισε στην ΕΡΤ Θεσσαλονίκης.

Τρία αδέλφια έχει και ο υπουργός Ποττάκης. Τους έχει διορίσει στο ιδιαίτερο γραφείο του…

Ατελείωτοι είναι και οι Βαλυράκηδες. Τον έναν, Τον Γιώργο Βαλυράκη, τον διόρισε διευθυντή στον Ιππόδρομο. Τον άλλο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Σήφης έχει κι ένα θείο, μπακάλη στα Χανιά. Τον έφερε στην Αθήνα και τον διόρισε διευθυντή στο γραφείο του!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κακλαμάνης, διόρισε τον αδελφό του μέλος του ΔΣ της ΔΕΠ.

Ο αδελφός του Νίκου Ακριτίδη διορίστηκε αξιοκρατικά επικεφαλής της διοικητικής επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Φαμίλια ολόκληρη και οι Σκουλάδες – που μετά πέντε χρόνια … Σκουλοκρατίας, αρχίζουν να μας τελειώνουν. Τον ένα, πρόεδρο του ΕΟΤ, τον παραίτησαν ήδη. Τον άλλον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, τον παραίτησαν και τον κάνανε (αξιοκρατικά πάντα) σύμβουλο «παρά τω πρωθυπουργώ». Μένουν δύο ακόμη Σκουλάδες, ένας στρατηγός και ο άλλος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Ο Γνωστός Ζιάγκας, έκανε πρώτα τον αδελφό του πρόεδρο της ΣΤΑΓΙΕΡ κι έπειτα ευρωβουλευτή και … καθάρισε.

Ρε, θα ξεχάσουμε τον Μένιο. Κι αυτός έχει έναν αδελφό που αποστρατεύθηκε, σε ανύποπτο χρόνο με τη θέλησή του, με τον βαθμό του μοιράρχου (λοχαγού δηλαδή) της Χωροφυλακής. Εν μία νυκτί ο καλός αδελφός Μένιος του απένειμε έξι (6) βαθμούς μαζί και τον έκανε …αντιστράτηγο. Έπειτα τον διόρισε σύμβουλό του.

Η κ. Μελίνα Μερκούρη, στοργική αδελφούλα διόρισε τον αδελφό της σύμβουλό της. Και τον θείο της διευθυντή του γραφείου της!

Ο υπουργός Αθανασόπουλος διόρισε τον αδελφό του διευθυντή στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Ο υπουργός Εργασίας Παπαναγιώτου, διόρισε πρώτα την αδελφή του στην Αγροτική Τράπεζα στην Αχαΐα. Έπειτα, εντελώς αξιοκρατικά, διόρισε και τη γυναίκα του στην Ιονική Τράπεζα!

Ο αξέχαστος εκείνος Μαρούδας, διόρισε την αδελφή του Μαριάνα Κούτση στο υπουργείο Προεδρίας.

Ο Τρίτσης διόρισε την εν διαστάσει σύζυγό του Σουζάνα στην ΕΡΤ

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έχει κι αυτός το συγγενολόι του. Διόρισε τον ανεψιό του Καμπόλη, υποδιοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Κίμωνας Κουλούρης δεν έχει αδελφό. Έχει αδελφές και εξαδέλφες ατελείωτες στην Κέρκυρα. Τις διόρισε όλες. Τη γυναίκα του τη διόρισε στην ΕΡΤ 1.

Η Ευρωβουλευτίνα (και κουμπάρα του Καστρίου) Κωνσταντίνα Πανταζή, διόρισε αξιοκρατικά το σύζυγό της διευθύνοντα σύμβουλο του «Αστέρα».

Οι Αρσένηδες, βέβαια, μας τελείωσαν κι αυτοί. Αλλά επί … «τσαρικής» εποχής, πλην του Γεράσιμου, διόρισαν τον Βικέντιο, πρόεδρο της ΕΒΟ, τη γυναίκα του διευθύντρια τράπεζας, την αδελφή του Κίττυ σύμβουλο της Μελίνας.

Ο γενικός του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Κασιμάτης, διόρισε τον αδελφό του νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Η περιώνυμος Χρύσα Λάιου Αντωνίου, διόρισε τον σύζυγό της στον «Δημόκριτο».

Αλλά έφτασα στο τέλος της στήλης … και θα χρειαζόμουν ολόκληρη την εφημερίδα για να περιλάβω και τους αξιοκρατικούς συγγενείς των μεσαίων στελεχών της «Αλλαγής».

Και συγγνώμη παιδιά αν ξέχασα να πούμε, κανέναν παρακούμπαρο του Μένιου.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου