Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ MEGARA-PRESS


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ MEGARA-PRESS
"ΣΤΙΛΠΩΝ": ΝΕΟ ΜΕΓΑΡΙΚΟ BLOG
 Εδώ και λίγες ημέρες ένα νέο blog κυκλόφορησε στο διαδίκτυο με τον τίτλο ΣΤΙΛΠΩΝ. Οι διαχειριστές του, άτομα νεαρής ηλικίας, δηλώνουν πως:
 - θα ενημερώνουν τον πολίτη
 - θα ελέγχουν την εξουσία και
 - θα καταγγέλουν την διαφθορά. Το τρίτο από τα 2 χωράει πολύ κουβέντα........................................................................................................................
Η διαφθορά σε αυτή την πόλη δεν βγαίνει στην επιφάνεια. Οι κλίκες και οι στενές παρέες φυλάνε καλά τα μυστικά τους και φροντίζουν να κρατούν "δεμένους" όσους περιπλέκονται μαζί τους. Ενίοτε στήνουν και παγίδες, με πολύ καλό σχέδιο, για να μην μπορεί αυτός που τυχαίνει να είναι πληροφορημένος να ξεφουρνίσει όσα ξέρει.
Τα Μέγαρα είναι μία κλειστή κοινωνία που μοιάζει με οικογένεια που ξέρει να κρατάει καλά τα μυστικά της. Η διαφθορά που αισιοδοξείτε να καταγγείλετε βρίσκεται σε αυτούς που διοικούν. Ξέρετε όμως ότι αυτοί που ΤΩΡΑ διοικούν ανήκουν σε ένα κόμμα ριζωμένο σε κάθε σημείο της χώρας και σε κάθε κοινωνικό κλαδο και με τρομερές διασυνδέσεις; Μακάρι να δούμε και να ακούσουμε πράγματα που δεν είδαμε ποτέ και κυρίως δεν πρόκειται να δούμε από τον τοπικό τύπο.
Μιά και το αναφέραμε, έχετε φανταστεί γιατί ποτέ ο τοπικός τύπος δεν έχει αποκαλύψει σκάνδαλα και δεν ασχολείται με σοβαρά θέματα; Ενώ όλοι οι πολίτες περιμένουν να διαβάσουν απόψεις και ρεπορτάζ για καταστάσεις που ψιθυρίζονται βλέπουν μακροσκελή κείμενα και φωτορεπορταζ για λακκούβες και χαλασμένους χλοοτάπητες. Για αυτό άλλωστε πουλάνε και 200 φύλλα η καθεμιά (στα 200 φύλλα δεν υπολογίζονται αυτοί που αγοράζουν κάποια εφημερίδα για τα μνημοσύνα). Η ΑΠΟΨΗ της κ. Δόλλα και του νεαρού κ. Ρεντίφη πάει να αποτελέσει εξαίρεση από το κατεστημένο. Επίσης από το κατεστημένο προσπαθεί να ξεφύγει και η ΝΕΑ ΠΝΟΗ, αλλά θέλει δουλειά ακόμα!
Για να μπορέσετε να καταγγείλετε πραγματικά την διαφθορά πρέπει να διασφαλίσετε την ανωνυμία σας. Αλλιώς θα δέχεστε απειλές σε προσωπικό επίπεδο από τους βολεμένους-ενοχλημένους που θα αναφέρεστε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ BLOG ΣΤΙΛΠΩΝ
 ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
 Αγαπητοί μπλόκερς του «megara-press»
 Πρωτίστως σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας για την έναρξη του δικού μας blog και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη συνεργασία, μιας και οι σκοποί μας είναι κοινοί. Εν πολλοίς, συμφωνούμε με τις δικές σας απόψεις σχετικά με τον «Τύπο». Είναι επιχειρήσεις που καλύπτουν το ρόλο τους πίσω από τους βαρύγδουπους υπότιτλους των εφημερίδων τους, όπως ανεξάρτητη, φιλολαϊκή, δημοκρατική κλπ. Η υποτιθέμενη ιδεολογία μετατράπηκε σε εμπόρευμα. Γι’ αυτούς τους «ιδεολόγους» η εκμετάλλευση είναι πιο φοβερή και πιο αποκρουστική, γιατί άλλο είναι να παράγεις τσιμέντο σε κάποια βιομηχανία και εντελώς διαφορετικό είναι να εκμεταλλεύεσαι την ιδεολογία, την οποία χιλιάδες ελληνικές οικογένειες πλήρωσαν με τη ζωή τους και τον κοινωνικό και οικονομικό θάνατο.
 Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το δικό μας (www stilpon.blogspot.com).
 Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε πολίτες με συνείδηση των δικαιωμάτων μας, αλλά και των υποχρεώσεών μας, απέναντι στην κοινωνία και την πόλη μας, αν και το ήθος και το ύφος της εξουσίας όπως τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται στην Ελλάδα αποτελούν αρνητικό παράγοντα στη δημιουργία πραγματικών πολιτών.
 Γιατί δεν είμαστε πραματευτάδες να κάνουμε πραμάτεια την πόλη μας για χρήματα.
 Για να καταγγείλουμε το σαθρό κατεστημένο γιατί η πόλη μας αξίζει περισσότερο από τα σημερινά κατάντια της. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα υποστηρίξουμε άριστους συμπολίτες μας, οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο κι αν επιλέξουν κι όχι τους αρεστούς των κομματικών εγκαθέτων.
 Θα πούμε όχι στους τουρίστες υποψηφίους (που θέλουν να βγάλουν τα Μέγαρα από την μιζέρια), αλλά οι ίδιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι αριστοκρατικών προαστίων και επαγγελματίες πολιτικοί.
 Θα πούμε όχι σ’ αυτούς που θα ζητήσουν χρίσμα ή υποστήριξη από τα διεφθαρμένα και αποτυχημένα κόμματα της εξουσίας, διότι οι «χρισμένοι», ανακυκλώνουν τη φαύλη πολιτική και αποτελούν στυλοβάτες της. Θα μαυρίσουμε του κομματικούς «μπόσηδες», που κινούνται μέσα στους δαιδάλους των διαφόρων επιπέδων εξουσίας.
 Θα πούμε όχι σ’ αυτούς που θα μοιράσουν αφειδώς χρήματα για την εξαγορά της ψήφου. Διότι, αν εκλεγούν θα βρουν τον τρόπο για να τα αναπληρώσουν. Μαντεύετε τον τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου