Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ


ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Οι φωτιές στη χωματερή δεν έχουν τελειωμό. Συχνά-πυκνά απασχολούν και προβληματίζουν την τοπική κοινωνία. Να είναι τυχαίες άραγε ή κάποιοι τις βάζουν; Κι αν ισχύει το δεύτερο, γιατί να θέλουν να κάψουν τη χωματερή;
Ευτυχώς που επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και με την αποφασιστική συνδρομή των εθελοντικών ομάδων μετριάζει το τεράστιο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα, που δημιουργούν αυτές οι φωτιές στην περιοχή.
Ίσως να είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, αλλά ο ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας της χωματερής τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον, οι οποίες θα έχουν μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους όχι μόνο τώρα, αλλά και στις επόμενες γενιές (παιδιά, εγγόνια, κλπ.).
Και τούτο διότι στη χωματερή ρίχνανε και χημικά απόβλητα, όπως λέει και η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στις 6 Μαρτίου 2010: «Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω φορτηγό όχημα, να αποθέτει στερεά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης στο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Μεγάρων, που λειτουργεί παράνομα και με ευθύνη του Δήμου».
Το όχημα αυτό είχε συλληφθεί κατόπιν αιφνιδιαστικού ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου. Το περίεργο δε της υπόθεσης είναι, ότι ο κ. Στρατιώτης είχε επιχειρήσει, να συγκαλύψει αυτό το περιστατικό μέσα από δημοσιεύματα του τύπου.
Όταν λοιπόν παίρνει φωτιά η χωματερή, σημαίνει ότι καίγονται και τα στερεά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης και δια του αέρα εισπνέονται από τους κατοίκους της περιοχής.
Αυτό δεν έχει άραγε σημαντικές και άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών;
Αλλά, ταυτόχρονα με τον καιρό και τις βροχές οι βλαβερές ουσίες των αποβλήτων περνάνε στον υδροφόρο ορίζοντα και κατά συνέπεια στην διατροφική αλυσίδα.
Αυτό δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία και των επόμενων γενεών (παιδιά, εγγόνια);
Τι έκανε επί τέσσερα(4) χρόνια η σημερινή Δημοτική Αρχή, για να προστατεύσει το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών;
Γιατί επέτρεψε, να λειτουργεί ανεξέλεγκτα η χωματερή;
Ποίοι ωφελήθηκαν και πως από αυτόν τον τρόπο λειτουργίας της χωματερής;
Εμείς είχαμε προτείνει τρόπους λειτουργίας της χωματερής με πλήρη έλεγχο και διαφάνεια, που θα προστάτευε το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών και παράλληλα δεν θα άφηνε τις οποιεσδήποτε υπόνοιες για κανένα.
Ποια συμφέροντα δεν επέτρεψαν, να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας από τη Δημοτική Αρχή;

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
                                                         Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου