Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τώρα αρχίζει η κοροϊδία με τα κίνητρα


Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι… ευχαριστούμε πολύ κ πρωθυπουργέ.
Γ. Παπανδρέου: Κίνητρα €2,6 δισ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Για πόσο ηλίθιους μας περνάτε?
Για ποια ανεργία μιλάτε; Για την ανεργία που εσείς οι ίδιοι φέρατε;
Αυτό θα δώσει ώθηση στην αγορά και θα ενεργοποιήσει την ανάπτυξη…το να επιδοτείτε εργαζομένους να κάθονται?
Πρώτα πνίξατε τις επιχειρήσεις με τους φόρους και τις μαύρες ανακοινώσεις διεθνώς, όπου δυσφημίσατε την Ελλάδα και διαλύσατε την Ελληνική οικονομία και τώρα μας λέτε ότι δίνετε κίνητρα για να κρατηθεί όρθια για λίγο ακόμα.

Και μάλιστα με τα πανάκριβα δάνεια που παίρνετε;
Δηλαδή σκορπάτε τα πανάκριβα δάνεια για την επιδότηση εργαζομένων; λύσατε μήπως το πρόβλημα που οδήγησε την κατάσταση μέχρι εδώ; Όταν μάλιστα όλα δείχνουν ότι έχουμε δει μόνο την αρχή του γκρεμού. Το πρόβλημα ήταν τα πρόσωπα ή το σύστημα που έφερε τα πράγματα εδω και το οποίο δεν άλλαξε σε τίποτα;
Με το τεράστιο, σπάταλο, αναποτελεσματικό, αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό κράτος που βοηθάει ελάχιστα (για να μην πούμε ότι συχνά εμποδίζει) όποιον προσπαθεί να δουλέψει και να παράγει σ αυτή τη χώρα, πότε σκοπεύετε ν ασχοληθείτε;
Με την οργάνωση του δημόσιου τομέα, την απλοποίηση και την αποτελεσματικότητα του πότε θ ασχοληθείτε;
Μήπως μετά το τέλος της θητείας σας; (ως αντιπολίτευση θα ξαναβρείτε όλες τις λύσεις)
Να βάλω τον τόνο στο έ. Δηλαδή ποτέ… γιατί ωστόσο θα έρθουν οι άλλοι που θα κατηγορούν εσάς…για την καμένη γη που αφήνετε πίσω σας…
Τις επιδοτήσεις του πακέτου στήριξης 2007 – 2013 πότε θα τις προχωρήσετε?
Το κοινοτικό πακέτο στήριξης 2007-2013 που έπρεπε να έχει απορροφηθεί δημιουργικά, σε μεγάλο βαθμό είναι στα χαρτιά… (έχει απορροφηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό) μια περίοδο που η αγορά κατεστραμμένη οδηγείται κάτω από τον πανάκριβο δανεισμό στις καθημερινές σφραγίσεις επιταγών και στους αυτονόητους αναμενόμενους πλειστηριασμούς, που θ ακούμε το επόμενο διάστημα, και εσείς μας κοροϊδεύετε με την υποτιθέμενη στήριξη των θέσεων εργασίας?
Τι δουλειά θα κάνουν οι εργαζόμενοι που στηρίζετε κύριοι, αφού διαλύσατε την αγορά και δεν κινείται φύλο?
Με ένα ΦΠΑ από τα υψηλότερα στην ΕΕ και με το κόστος καυσίμων επίσης σε απαγορευτικά επίπεδα, πως μπορούν να κινηθούν οι επιχειρήσεις και μάλιστα να γίνουν και ανταγωνιστικές κύριοι?
Σε καρέκλες προφανώς θέλετε να κάθονται οι εργαζόμενοι που επιδοτείτε και να διαβάζουν την εφημερίδα τους ή να κοιτάζουν από το παράθυρο τους διαβάτες που πλέον παραπατούν.
Γιατί αν θέλετε να δουλέψουν, μάθετε ότι δεν υπάρχει δουλειά να κάνουν…χάρη σ εσάς, τις προγενέστερες ανακοινώσεις σας, τα μέτρα που πήρατε και τους ξένους συνεργάτες σας που μας φέρατε είναι αδύνατο να λειτουργήσουν επικερδής οι περισσότερες επιχειρήσεις.
Τα περισσότερα προϊόντα που παράγουμε στην Ελληνική αγορά πωλούνται από τις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ όπου εισπράττουν τα χρήματα μετρητά και πληρώνουν όποτε θέλουν και αν θέλουν τους προμηθευτές τους. Αποτέλεσμα όλος ο παραγωγικός κορμός της χώρας σαν ντόμινο να παραμένει απλήρωτος και να καταφεύγει στον κλειστό τραπεζικό δανεισμό για να επιβιώσει μέχρι να πληρωθεί τα χρήματα που του οφείλουν.
Αν θέλετε να βάλετε τάξη πάρτε μέτρα γι αυτούς που κρατούν στα χέρια τους τα χρήματα που οφείλουν και προκαλούν έτσι οικονομική ασφυξία σε όλη την αγορά.
Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα να πέσουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ Μάρκετ όσο το να πληρώνουν έγκαιρα τους προμηθευτές τους, γιατί αυτό πάει αλυσιδωτά να λιπάνει οικονομικά όλη την παραγωγική μηχανή της χώρας.
Μπορούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να σας πληρώσουν το πανάκριβο ΦΠΑ 23% μετρητοίς και να τον πληρώνονται εως και μετά από 8 μήνες από τις γνωστές μεγάλες ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ?

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες…

Χάρη σ εσάς και τους προκατόχους σας, σε λίγο θα αγοράζουμε εισαγόμενα και τα λίγα προϊόντα που ακόμα παράγουμε, μια και όλα τα μέτρα που παίρνετε αντί να προάγουν την Ελληνική παραγωγή, το υγιές εμπόριο και τις εξαγωγές, τα καταστήσατε ασύμφορα.

Και τώρα βγαίνετε και λέτε στον κάθε αδαή ότι φταίνε οι ακριβές τιμές.
Η δική σας πολιτική και των προκατόχων σας προκάλεσε και συντηρεί τις ακριβές τιμές.
ΜΕΙΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ –ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΙΛΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΑΣ- ΝΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Αυτές οι αστείες εκκλήσεις για να πέσουν οι τιμές στην αγορά δεν ξεγελούν κανένα…ασχοληθείτε πραγματικά και ουσιαστικά με την ανάπτυξη, ασχοληθείτε με την υγιή ροή του χρήματος.
Υπάρχουν χώρες που τα προϊόντα είναι πάμφθηνα.. Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Ινδία, Α-φρίκη… θέλετε και άλλες… εκεί θέλετε να μας οδηγήσετε.
Αντιθέτως στις προηγμένες χώρες οι τιμές των προϊόντων είναι πιο ακριβές…το πρόβλημα δεν ξεκινά από τις ίδιες τις τιμές αλλά από τους παράγοντες που τις οδηγούν ψηλά και οι περισσότεροι από τους παράγοντες έχουν σχέση με εσάς και τα μέτρα που παίρνετε.

Δηλαδή θέλετε να ακριβαίνετε το κόστος διακίνησης των προϊόντων με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, να επιβαρύνετε τα προϊόντα με τους ακριβότερους φόρους και επιπλέον να φορολογείτε και αναδρομικά και εκβιαστικά τις επιχειρήσεις (περαιώσεις για να μην τους κάνετε έλεγχο κ.τ.λ.). Και μετά βγαίνετε και κάνετε υποτιθέμενες εκκλήσεις για να πέσουν οι τιμές κατηγορώντας τους προηγούμενους (τι καραμέλα και αυτή) που είσαστε αναγκασμένοι να πάρετε τα σκληρά μέτρα που οδηγήσανε τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην πτώχευση και την ακίνητη περιουσία τους στα μεγάλα τσουβάλια των τραπεζών.
Αναρωτιέμαι τι άλλο θα έπρεπε να γραφτεί για να πέσει μια κυβέρνηση… διαβάσατε τι σας έγραψε ο κ. Μυτιληναίος για τους υποτιθέμενους λόγους που σας οδήγησαν να διαλύσετε την Ελληνική αγορά;
Σταματήστε με το κλασικό κόλπο του αμερικάνου πολιτικού που στην αρχή της εκλογής του καταστρέφει τα πάντα –ρίχνοντας κλασικά τις ευθύνες στους προηγούμενους- για να πάρει στην συνέχεια μέτρα και να ζητά στο τέλος της θητείας του και την επανεκλογή του εμφανιζόμενος σαν ήρωας. Το αποτέλεσμα είναι μια καταχρεωμένη χώρα, τόσο ψεύτικη όσο το holywod το οποίο εχει σημαία της, που στήνει την πολεμική μηχανή της πότε εδώ και πότε εκεί.
Αν θέλαμε να ζήσουμε στην Αμερική θα πηγαίναμε να ζήσουμε εκεί…θέλουμε την Ελλάδα μας, για την οποία πολέμησαν σκληρά οι πρόγονοι μας και την οποία βλέπουμε μέρα με την μέρα να την χάνουμε κάτω από τα πόδια μας.
Ασχοληθείτε με την υγιή διακίνηση του χρήματος και την προστασία των Ελλήνων παραγωγών από τους ξένους εμπόρους που τους παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να τους πληρώνουν όπως πρέπει.
Σεβασθείτε τους Έλληνες επιχειρηματίες που τους ζητάτε να δανειστούν για να σας πληρώσουν φόρους πριν εισπράξουν τόσο αυτούς όσο και τα εμπορεύματα που πούλησαν.
Σταματίστε να οδηγήτε καθημερινά τις επιχειρήσεις στο αρρωστιμένο εμπόριο και τον καταστροφικό δανεισμό για να σας πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους για χρέη και φούσκες που οι ίδιες οι τράπεζες δημιούργησαν.
Σταματήστε τον λαϊκισμό γιατί μας έχετε φέρει πλέον σε απόγνωση και θυμηθείτε ότι οι σκλάβοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρα μόνο τις αλυσίδες τους.
Για να καταλάβουμε που μας οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ είναι σημαντικό να διαβάσουμε τα ακόλουθα δημοσιεύματα, αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση στην Αμερική ξεκίνησε το 2005 με το κόλπο των τραπεζών με τα subrime επενδυτικά προϊόντα.
Πίσω απ τα κούφια λόγια και το θέατρο εδώ είναι η ουσία και το μέλλον της περιουσίας του Έλληνα:
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ;
-
ΗΠΑ: Αύξηση 81% στις κατασχέσεις κατοικιών το 2008
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/435909/ArticleNewsWorld.aspx

-

ΗΠΑ: Εκτόξευση 93% (ετήσια βάση) των κατασχέσεων τον Ιούλιο του 2009
http://www.capital.gr/news.asp?id=347270

-
15 Απριλίου 2008
Κατά 129% αυξήθηκε ο αριθμός των κατοικιών που περιήλθε στον έλεγχο των τραπεζών σε σχέση με το Μάρτιο του 2006. Ο Μάρτιος αποτέλεσε τον εικοστό έβδομο διαδοχικό μήνα που σημειώθηκαν αυξήσεις στις κατασχέσεις. Το Φεβρουάριο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 60%. .
http://www.capital.gr/news.asp?id=485821

-
11 Ιουνίου 2008
Η επόμενη πραγματική κρίση στο real estate
Τον Απρίλιο του 2009 αναμένεται να ξεκινήσει η αναπροσαρμογή εκατοντάδων χιλιάδων στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου στις ΗΠΑ, προκαλώντας νέο «κύμα» κατασχέσεων.
http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=520176

-
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ
ΗΠΑ: Παράταση στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κατασχέσεων το 2009
http://www.capital.gr/news.asp?id=862951

-

ΑΣ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ…ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ.

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ:
ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ  (ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑΔΕ)  ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΝΑΤΑΝ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου