Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Για μια ακόμη φορά ο κ. Στρατιώτης μίλησε με λόγο αλαζονικό. Στην ομιλία που εκφώνησε στα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου, ανακήρυξε τον εαυτό του (ακουσον, άκουσον) "ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ". Και το δικαιολόγησε γιατί έκανε δυο πεζοδρόμια και διαμόρφωσε μια υπάρχουσα πλατεία που την γέμισε με μάρμαρα. (Γιατί άραγε???). Λίγο έλειψε να μας πει ότι τα Μέγαρα έγιναν Παρίσι. Οι λίγοι συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια τον πήραν χαμπάρι και δεν τον χειροκρότησαν. 

Επειδή ο κ. Στρατιώτης, παρά την επί 20 ετίας ενασχόλησή του με τα κοινά δεν έμαθε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο πολεοδομία και ρυθμιστικά σχέδια, τον ενημερώνουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία αέναη πολιτική, κοινωνική, δημοκρατική και βαθιά ανθρώπινη διαδικασία, μέσα στην οποία σφυρηλατούνται οι πολίτες και μέσα από την οποία αναδύονται. 
Αλλά ποιος μπορεί να τον ενημερώσει για τέτοια θέματα από αυτούς που έχει δίπλα του???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου