Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ!

Την περασμένη εβδομάδα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και του Άκτωρα απομάκρυναν το εργοτάξιο ασφαλτομίγματος που βρίσκονταν πάνω από μισό χρόνο στον κόμβο των Μεγάρων στην Πάχη.
Ο χρόνος και η ταχύτητα διάλυσης του εν λόγω εργοταξίου προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Κυριολεκτικά μέσα σε μισή ημέρα το έκαναν «βίδες» και το μετέφεραν! Γιατί άραγε τόσο βιαστικά;
Να θυμίσουμε ότι για την εγκατάστασή του εν λόγω εργοταξίου είχε αποσταλεί κοινή καταγγελία προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α. από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος και τον εξωραϊστικό σύλλογο Αγίας Τριάδας Μεγάρων, παράλληλα με την αντίδραση όλων των πολιτών και την κατακραυγή από σύσσωμο τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με το αν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας του στο συγκεκριμένο χώρο στον οποίο μάλιστα υπήρχε αλσύλλιο από πλατάνια το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς για τις «ανάγκες» του εργοταξίου.
Όπως φάνηκε τελικά από τις ενέργειες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και την εξέλιξη των πραγμάτων, η εγκατάσταση δεν πληρούσε αρκετούς όρους νομιμότητας και έγινε με μοναδικό κριτήριο το όσο δυνατόν μικρότερο κόστος παραγωγής και μεταφοράς της πίσσας και του ασφαλτομίγματος.
Χωρίς, θυμίζουμε, να ενημερωθεί ο Δήμος, είχε εγκατασταθεί στον κόμβο των Μεγάρων καταστρέφοντας τα εκατοντάδες πλατάνια που ήταν φυτεμένα στο χώρο λίγα χρόνια πριν, πληρωμένα με χρήματα του ελληνικού λαού, και που σήμερα αν εξακολουθούσαν να υπάρχουν θα απολαμβάναμε όλοι την σκιά και τη δροσιά τους, αλλά και την καλύτερη οπτική της εισόδου της πόλης.
Στο χώρο του εργοταξίου εξακολουθούν τώρα να υπάρχουν αποθηκευμένοι πυλώνες, κράσπεδα πεζοδρομίων και πεταμένοι τενεκέδες από χρώματα οδοσήμανσης. Και δυστυχώς η καταστροφή και η αυθαιρεσία συνεχίζονται και στα άλλα δύο τρίγωνα στα δυτικά του κόμβου, όπου ξεριζώθηκαν πάλι μικρά δέντρα και μετατράπηκε ο χώρος από τη μία μεριά σε χώρο εναπόθεσης των μπαζών που προήλθαν από την κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας και από την άλλη σε αποθήκη οικοδομικών και πάσης φύσεως υλικών.
Τελικά αυτή η μικρή χωματερή εκατέρωθεν του κόμβου στην είσοδο των Μεγάρων δεν αποτελεί  τη βιτρίνα της πόλης; Ποιες να είναι άραγε οι εντυπώσεις των διερχομένων οδηγών που αντικρίζουν αυτό το θέαμα και τι άραγε να σκέφτονται για την ίδια την πόλη μας; Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και η ανοχή από τη Δημοτική αρχή;
Θυμίζουμε επίσης, ότι η Ολυμπία Οδός είχε δεσμευτεί δια του τοπικού μας τύπου ότι με το πέρας των εργασιών ο χώρος θα αποκατασταθεί πλήρως στην πρότερή του μορφή με δενδροφύτευση του ιδίου αριθμού δέντρων με αυτά που προυπήρχαν. Αναμένουμε λοιπόν εφόσον οι εργασίες απομάκρυνσης του εργοταξίου παραγωγής ασφαλτομίγματος περατώθηκαν να αρχίσει παράλληλα και η αποκατάσταση του χώρου. Οφείλουν επίσης να μας ενημερώσουν πότε επιτέλους θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και πότε θα απομακρυνθούν τα μπάζα δυτικά του κόμβου.
Οι εταιρείες της Ολυμπίας Οδού και του Άκτωρα μπορεί να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ως εργοτάξιο την περιοχή του κόμβου για άλλα πέντε - δέκα χρόνια. Οι πολίτες των Μεγάρων όμως ζητούν να αποκατασταθεί αύριο το πρωί. Μαζέψτε λοιπόν κύριοι τα παλιοσίδερα και τα μπάζα σας και πηγαίνετε αλλού να φτιάξετε τις αποθήκες και τις χωματερές σας.
Κάθε είσοδος πόλης ή κωμόπολης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό είναι ευπρεπισμένη και καθαρή προδιαθέτοντας θετικά τον επισκέπτη. Γι’ αυτό και πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι, και να απαιτηθεί από τη νέα δημοτική αρχή, ο εν λόγω χώρος να γίνει ελκυστικός, πράσινος, επισκέψιμος, ανθρώπινος.
Οι αντιδράσεις όλων των πολιτών ήταν αυτές που κατάφεραν να διώξουν το εργοστάσιο ασφαλτομίγματος. Τρανό παράδειγμα σε όλους αυτούς που μιλούσαν για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.
Δυστυχώς σήμερα χρειάζεται να παλεύουμε για το αυτονόητο. Επιβάλλεται επομένως επαγρύπνηση, συνειδητοποίηση και οργανωμένη αντίδραση από πολίτες ενεργούς. Γι’αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να καλούμε σε εγρήγορση τον καθένα, για να μπορέσουμε να βάλλουμε φρένο στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, προς όφελος των πολλών και του τόπου μας.
ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ!

Εκ του γραφείου τύπου των «Ενεργών Πολιτών»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου