Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

«Εάν ο πρωθυπουργός - λέει ο Γκ. Μπράουν - είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/0/0/6/228006/gordon_brown1.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή όσα αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν εξαπολύει η ΝΔ. Όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γκόρντον Μπράουν, αποτελούν κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι δικαιώνονται η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. «Εάν ο πρωθυπουργός - λέει ο Γκ. Μπράουν - είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. 

Η κυβέρνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα, φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον «Τιτανικό».

Πεταλωτής: «Γκάφα» της ΝΔ η αντίδρασή της για το βιβλίο  Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν, λέγοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους Έλληνες, «αγωνίζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, η ηγεσία της Ν.Δ. παραμένει...χαμένη στη μετάφραση».
Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να ξαναδιαβάσουν το αυθεντικό κείμενο του βιβλίου του κ. Γκόρντον Μπράουν «και να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο τι αντιλαμβάνονται, τι υιοθετούν και τι αναπαράγουν».
Όπως ειπε ο κ.Πεταλωτής ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας, στο βιβλίο του και στο επίμαχο σημείο, αναφέρεται στις καθυστερήσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βοήθεια προς την Ελλάδα, και όχι του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση, αναφέρει ο κ. Μπράουν, ανέβασε το κόστος διάσωσης της Ελλάδας, στο ποσό που αντιστοιχεί στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:
«Αν δεν πρόκειται για παροιμιώδη γκάφα της ηγεσίας της Ν.Δ., πρόκειται απλά για συνειδητή και ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απόπειρας παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από αυτούς που λιποτάκτησαν».
 

Ανταπάντηση της ΝΔ στον Γ. Πεταλωτή
Για προσπάθεια εξαπάτησης προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση με την οποία ανταπαντά σε δήλωσή του με την οποία επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τους ισχυρισμούς της ότι σε βιβλίο του βρετανού πρώην πρωθυπουργου Γκόρντον Μπράουν διατυπώνεται κριτική κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Το γραφείο τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του επιμένει ότι ο Γκόρντον Μπράουν στο βιβλίο του «θέτει ευθέως ζήτημα για τους συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές στη διαχείριση της Οικονομίας και φέρνει σαν παράδειγμα τις καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων».
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το «λεφτά υπάρχουν». Στη συνέχεια φούσκωσε το έλλειμμα, προσθέτοντας έξοδα και καταργώντας έσοδα. Ύστερα διέσυρε της χώρα ως διεφθαρμένη, παρομοίαζε την Οικονομία της με «Τιτανικό» και μιλούσε για «επικείμενη χρεοκοπία». Τότε άρχισαν να εκτοξεύονται τα spreads. Ακόμη και τότε, όμως, μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια. Δεν το έκανε!» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «για μεγάλο διάστημα εξαπατούσε τους Έλληνες, λέγοντας πως «δεν χρειάζονται νέα μέτρα» και αναφέρει ότι «ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζητούσε επίμονα την λήψη μέτρων, με δική τους ευθύνη ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη».
Και η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «τελικά υπέγραψε το Μνημόνιο που επιβάλλει ακόμη σκληρότερα μέτρα, χωρίς να διαπραγματευτούν και χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου