Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ;

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου

 Ενώ ο «κυρίαρχος», φαύλος λαός, στενάζει κάτω από το πέλμα των ξένων τοκογλύφων και ενώ τίποτα και για κανένα υπεύθυνο της χρεωκοπίας της πατρίδας δεν έμαθε και ενώ οι «εταίροι» διατυπώνουν το εύλογο ερώτημα: Γιατί κανένας δεν πήγε φυλακή, οι εν Ελλάδι ζογκλέρ της τυχοδιωκτικής πολιτικής εμφανίζονται ξανά και ξανά με το μανδύα του πατριώτη.
Αρνούνται τη σύσταση των Επιτροπών – αυτών έστω των Επιτροπών της πολιτικής απάτης – με το επιχείρημα «να μην υποστεί ζημία η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό»!!
Στο όνομα αυτού του χυδαίου πατριωτισμού επιχειρούν ν’ αποφύγουν το πικρό ποτήρι της έρευνας και τον καταλογισμό πραγματικών ευθυνών.
Σκόπιμα οι πολιτικοί εθνικοί τερμίτες «φροντίζουν» για την εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω και όχι προς τα μέσα! Αγνοούν προκλητικά τον «κυρίαρχο» λαό της Ελλάδας που τους ψηφίζει και από τον οποίο πλουτίζουν και από τον οποίο... δοξάζονται!
Τέτοιος λαός, τέτοια του πρέπουν. Ο γράφων με οργή απορρίπτει αυτή την πρόστυχη επιχειρηματολογία τους, η οποία επιστρατεύει και το εξωκοινωνικό και εξωπολιτικό επιχείρημα της ομοψυχίας!
Σκόπιμα αγνοούν ότι η παπαραλογία αυτής της ομοψυχίας δεν μπορεί να υπάρξει μεταξύ ληστών και ληστευομένων, βιαστών και βιαζομένων, εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων.
Όχι επιτέλους και άλλη απάτη. (Για την απάτη της δήθεν ομοψυχίας βλ. το άρθρο μου: «Εθνική Ομοψυχία: Ένας ακόμα μύθος» - «Ελευθεροτυπία», της 3-5-1986). Στο κείμενο εκείνο κατέληγα: «Πρόκειται για ένα μύθο με τον οποίο νανουρίζονται οι Νεοέλληνες για πολλά χρόνια... Απομυθοποίηση της ομοψυχίας... γιατί κάτι τέτοιο στερεί το κοινωνικό γίγνεσθαι από το διαλεκτικό του χαρακτήρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου