Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η σιωπή της Ακαδημίας Αθηνών πάνω στο πτώμα της Ελλάδας.

Πολλές φορές, εδώ και χρόνια, σκούζουν κάποιοι – και με το δίκιο τους – και λένε και γράφουν: "Που είναι ο πνευματικός κόσμος. Τι κάνουν οι πνευματικοί μας ηγέτες. Γιατί σιωπούν για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα;".
Πρόκειται για κραυγή αγωνίας χωρίς απάντηση.
Ανάμεσα στους σιωπώντες και η Ακαδημία Αθηνών, από την οποία ετούτος ο φαύλος λαός περιμένει χείρα βοηθείας στο ναυάγιό του.
Δυστυχέστατα, το κορυφαίο πνευματικό μας ίδρυμα δεν τη δίνει. Τα κατά τα άλλα αξιόλογα μέλη της σιωπούν. Θα μπορούσα να εξαιρέσω τον Κ. Δεσποτόπουλο, που παρεμβαίνει στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα,  και τον Κ. Α. Κουνάδη που δίνει τη μάχη της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, όπως και ο πρώτος.
Τούτο τον καιρό που ακούγεται έντονα ο επιθανάτιος ρόγχος της Ελλάδας και του Ελληνισμού οι πνευματικοί ταγοί του σιωπούν. Σιωπούν προκλητικά.
Αντί να βγουν και να μιλήσουν, και να γράψουν και να καταγγείλουν και να προτείνουν λύσεις σ' αυτό το εθνοκτόνο αδιέξοδο, ασχολούνται – κατά κανόνα – με το ιστορικό παρελθόν.
'Ομως, για να ζήσει το εθνικό παρελθόν πρέπει να υπάρξει το ζωτικό παρόν που οικοδομεί και το μέλλον.
'Ομως, αντί γι' αυτό, δεν αντέχω να μην σχολιάσω ετούτο το θέμα που απασχολεί την Ακαδημία.
Να τι λέει η πρόσκληση: "Δημόσια συνεδρία. Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 19.00. Ομιλία ….. με θέμα: "Γεγονότα του 9ου – 10ου  Αιώνα. Η επανάσταση των Κομητόπουλων στην Πρέσπα".
Είναι προφανέστατο ότι τούτες τις θανάσιμες ώρες τέτοιας ιστορικής σημασίας θέματα ηχούν παράταιρα. "Των οικιών υμών εμπιπραμένων ημείς άδετε".
Πνευματικοί ηγήτορες του έθνους:
Σηκωθείτε. Γίνετε σταυροφόροι της αναστάσεως και αναγεννήσεως της πατρίδος και του έθνους. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2011
Ο Πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου