Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αθηναϊκή Δημοκρατία και Σύγχρονη κοπριτοδημοκρατία


Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου


Ποιος θα το περίμενε, ότι σε τούτο εδώ τον ιερό τόπο, στην Αττική γη όπου το 508 π.Χ. ο Κλεισθένης ο Αθηναίος έχτισε την Πρώτη Δημοκρατία της Ανθρωπότητας, βασιζόμενος στη μεταρρύθμιση του δημοτικού συ­στή­ματος, θα έκανε την εμφάνισή της η απαίσια κοπριτοδημο­κρατία.
Η πρώτη, υπήρξε το αγλάισμα του παγκόσμιου πολιτισμού και το υπόδειγμα διακυβέρνησης της ανθρωπότητας (βλ. το έργο μου: "Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία: Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία στη σύγχρονη οικογενειοκρατία και από την κληρωτή δημοκρατία στη δημοκρατία των επιγόνων", εκδ. "Πελασγός", Αθήνα, 2007). Δυστυχώς το έργο αυτό όχι μόνο θάφτηκε κάτω από τους μαύρους μπερντέδες της συνωμοσίας της σιωπής των "προοδευτικών" παντός χρώματος αλλά έπεσε και θύμα εμπρησμού τον ίδιο χρόνο, όταν οι... προοδευτικοί έβαλαν φωτιά στο βιβλιοπωλείο του Γιάννη Γιαννάκενα! Δημοκρατία με τα όλα της.
Η δεύτερη, η πιο χυδαία και η πιο διεφθαρμένη  "δημοκρατία" του κόσμου, η κοπριτοδημοκρατία είναι  προϊόν της τελευταίας τεσσαρα­κονταετίας και υπήρξε το αμάλγαμα χυδαίων πολιτικών τζακιών και πρόστυχων ψηφοφόρων – κοπριτών.
Πρόκειται για τις αντινομίες που βασιλεύουν στους κόλπους της Ιστορίας όταν αυτή γράφει τα πεπρωμένα του κόσμου.
Εδώ γεννήθηκε το θείον, εδώ εμφανίστηκε το τέρας!
Εδώ σφυρηλατήθηκε η έννοια του αληθινού πολίτη, του υπέροχου πολίτη που ζούσε και δρούσε για το μεγαλείο της πόλης, εδώ γεννήθηκε ο κοπρίτης που θεοποίησε το ατομικό του συμφέρον σε βάρος όλων των άλλων.
Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία σμιλεύτηκε ο αληθινός και υπερήφανος πολίτης, που ξεκινούσε χαράματα με το δισάκι στον ώμο να βρεθεί στη θεία συνεδρίαση της Πνύκας για να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει.
Στην κοπριτοδημοκρατία των ημερών μας σμιλεύτηκε ο ερζάτς πολίτης, ο πολιτικός Αυστραλοπίθηκος, ο κοπρίτης που αντάλλασσε τις πολιτικές του ιδέες και τα πιστεύω του με τους Αρχικοπρίτες πολιτικούς για να διοριστεί στο δημόσιο και, γενικά, να έχει την εύνοιά τους!
Πιο χυδαία κακοποίηση της έννοιας του πολίτη δεν μπορούσε να γίνει.  Αυτή η πρόστυχη "πολιτική" συμπεριφορά των κοπριτών βρήκε την αποθέωσή της στην αισχρή τους συμπεριφορά που οδήγησε είκοσι χιλιάδες απ' αυτούς να έχουν διπλή κομματική ταυτότητα: Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ (βλ. τα στοιχεία αυτά στην "Καθημερινή" της 18/12/2001). Χρόνια και δεκαετίες καταγγέλλει ο γράφων αυτή την προστυχιά, αλλά κόμματα και κοπρίτες τραβούν τον εθνοκτόνο δρόμο τους σφιχταγκαλιασμένοι. Πρόκειται για τους μεγάλους δωσίλογους της εποχής μας και τους πραματευτάδες της ιδεολογίας (βλ. το άρθρο μου: "Η ιδεολογία ως εμπόρευμα", στην "Καθημερινή" της 16/3/1990).
Οι δούλοι της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, είχαν μεγαλύτερη αίσθηση της αξιοπρέπειας απ' ό,τι οι σημερινοί  "ελεύθεροι" κοπρίτες, που επέλεξαν το δρόμο της εθελοδουλείας, για λίγα ευρώ, για μια θεσούλα, πουλώντας την ψήφο τους στους νταβατζήδες και τους νονούς
Πρόκειται για τους κοπριτοψηφοφόρους τους οποίους λοιδορούσε ο σατιρικός μας Γ.Σουρής γράφοντας: "Πουλούσατε την ψήφο σας αντί του αργυρίου σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου".
Αυτή είναι η σημερινή... σοσιαλιστική δημοκρατία, που εναλλάσ­σεται με την εκφυλισμένη αστική, οι ψηφοφόροι της οποίας υπολείπονται πολύ από τη συμπεριφορά των δούλων της Αθηναϊκής Δημοκρατίας (για τη θέση των δούλων και τη γνώμη του Φ. Ένγκελς γι' αυτούς βλ. στο πιο πάνω έργο μου).
Αυτή την Ελλάδα των κοπριτών, των λαμογιών, των νονών και των αρχικοπριτών ήρθε η ώρα ν' ανασκολοπίσουμε. Μας το επιτάσσει η παράγρ. 4 του άρθ. 120 του Συντάγματος και μας το θυμίζει ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε λέγοντας για τη χαμένη αξιοπρέπεια: "Ήρθε ο καιρός ν' αποδείξουμε με πράξεις ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ισούται με το μεγαλείο των θεών". Γονατισμένοι Έλληνες! Ανακτήστε τη χαμένη σας αξιοπρέπεια.
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου