Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύψεις απορρήτων εγγράφων των ΗΠΑ για το "βαθύ λαρύγγι των Αμερικανών ο Χρυσοχοΐδης" ("Ελεύθερος Τύπος" της 12/1/2011 και "Όταν ο υπουργός κάρφωνε στις ΗΠΑ – πρότεινε και κοινές ομάδες από υπηρεσίες των δύο χωρών" ("Ελευθεροτυπία" (πρωτο­σέλιδα οκτάστηλα)


Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου


Ωρύονται και "εκπλήσσονται" διάφοροι σχολιαστές από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ.
Τότε που έπρεπε να γράψουν και να μιλήσουν σιωπούσαν με στάση γονατισμένη. Ήταν τότε που είχε στρωθεί το μεγάλο φαγοπότι της λεηλασίας της Ελλάδας.
Ήταν τότε, το 2003, που ο γράφων έγραφε το άρθρο με τίτλο: "Η "νέα" αμερικανική Τρόικα: Σημίτης – Παπανδρέου – Χρυσοχοΐδης" (βλ. "Πολιτικά Θέματα", της 11/7/2003). Ανάμεσα στ' άλλα έγραφα τότε (το 2003), ότι "Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (Μ. Χρυσοχοΐδης) και ανερχόμενος πολιτικός αστέρας είναι αυτός που εγκατέστησε επίσημα τους Αμερικανούς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, για την... καταπολέμηση της τρομοκρατίας...".
Αναφερόμενος δε στις "ριζικές μεταρρυθμίσεις" του πρωθυπουργού  Κ. Σημίτη σημείωνα: "Έχω τη γνώμη ότι ο πλήρης έλεγχος των ΗΠΑ επί των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων είναι ο βαθύτερος λόγος αυτών των... ριζικών αλλαγών".
Δυστυχώς, δυστυχέστατα, αυτοί που είχαν χρέος να γράψουν και να μιλήσουν τότε δεν το έκαναν. Προτίμησε η μεγάλη τους πλειοψηφία να τα έχει καλά με την διεφθαρμένη εξουσία.
Τώρα ωρύονται, απορούν και εκπλήσσονται. Είναι αργά, πού αργά και ασφαλώς ανώφελο.
Είναι υποκρισία και τυχοδιωκτισμός να φοράς τις μπαλάσκες μετά τη λήξη του πολέμου και αυτό το συνηθίζουν πολλοί στην Ελλάδα της παρακμής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου