Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

                                              ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ          
                              ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Στις 2 Μαρτίου η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) διοργάνωσε ημερίδα στο ξενοδοχείο των Αθηνών ATHENS IMPERIAL με το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Για μια βιώσιμη, οικονομική και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής».
Το θέμα αυτό αφορά άμεσα και σοβαρά το Δήμο μας, αφού, όπως είναι γνωστό, η χωματερή, η οποία εξυπηρετεί Μέγαρα και Νέα Πέραμο, είναι παράνομη και επομένως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, που θα κληθεί σύντομα η νέα Δημοτική Αρχή, να λύσει.
Την ημερίδα αυτή παρακολούθησε ο επικεφαλής της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γρηγόρης Σταμούλης και είναι μεγάλης απορίας άξιο, που κανείς από τη Διοίκηση του Δήμου δεν μπήκε στο κόπο να παρακολουθήσει αυτή την ημερίδα και να ενημερωθεί και να ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που είναι και μεγάλο πρόβλημα για όλη την περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
Η επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων  πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας, διότι άπτεται της υγείας των πολιτών, της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, αλλά και της εν γένει εικόνας της περιοχής μας.
Επομένως θα πρέπει άμεσα η διοίκηση του Δήμου να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα ξεκινώντας από την ανακύκλωση. Είναι αλήθεια, πως η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου έκανε μια καλή αρχή για την ανακύκλωση. Δεν φθάνει όμως. Πρέπει να επεκταθεί και να βελτιωθεί τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Ένα καλό και αποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο τον όγκο και το βάρος των απορριμμάτων.
Έστω δε υπόψη, πως από φέτος οι Δήμοι δεν θα πληρώνουν το 6% των τακτικών εσόδων για τα απορρίμματά τους, αλλά αναλόγως του βάρους αυτών.
Τα οφέλη που προκύπτουν από την ανακύκλωση των απορριμμάτων, είναι τα παρακάτω:
·        Μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων.
·        Μείωση του κόστους περισυλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων.
·        Εξοικονόμηση ενέργειας για την παραγωγή πρώτης ύλης και για την μεταφορά της.
·        Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
·        Ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να δράσουν και προστατεύσουν το περιβάλλον.
·        Επίδειξη σεβασμού προς τις επόμενες γενιές.
·        Προστασία του  πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ξεκινήσει δράση  η Δημοτική Αρχή  και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία ανακύκλωσης, διότι μόνο τότε θα έχει επιτυχία  το εγχείρημα.

                                                    Εκ του Γραφείου Τύπου
                                                    της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου