Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Με υπερηφάνεια τίμησε η ομογένεια την 25η Μαρτίου.Δεκάδες σχολεία και φορείς γιόρτασαν τη σημαντική για τον ελληνισμό ημέρα


Με παλμό, μαζικότητα και εθνική υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή παρέλαση σήμερα στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα νιάτα της ομογένειας που παρέλασαν με υπερηφάνεια και απόσπασαν το απλόχερο χειροκρότημα των συμπαροίκων. Παρά τα απειλητικά σύννεφα που σκέπασαν τον ουρανό της Μελβούρνης η προσέλευση ήταν μεγάλη.

H Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας, ντύθηκε στα γαλανόλευκα και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο Πεσόντων της πόλης για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Στον ενωτικό εορτασμό έλαβαν μέρος δεκάδες σχολεία και φορείς της ομογένειας.

Η εθνική επέτειος εορτάστηκε και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Δυστυχώς, όμως, στις άλλες πόλεις, όπως το Σίδνεϊ και την Αδελαϊδα οι εορτασμοί ήταν χωριστοί. Επίσης στο Σίδνεϊ, λόγω και των χθεσινών πολιτειακών εκλογών υπήρχε και πρόβλημα με την εκπροσώπηση πολιτικών, ενώ και ο καιρός ήταν κατά διαστήματα βροχερός.

Η Αρχιεπισκοπή οργάνωσε τη δική της παρέλαση στο κέντρο του Σίδνεϊ, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα έγινε ο εορτασμός της Κοινότητας Σίδνεϊ, στο Ντάρλιγκ Χάρμπορ, όπου πραγματοποιήθηκε και το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου