Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πολύτεκνη 65χρονη ηρωίδα μάνα 6 παιδιών εκλιπαρεί για ανανέωση της άδειας να πουλάει κάστανα!! Όμως δεν είναι λαθρομετανάστρια, οπότε έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Δεν της ανανεώνουν την… «άδεια του καστανά» και για άλλη μια φορά «καλείται» να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά η 65χρονη σήμερα κ. Χριστίνα Καραμπάτσου, που για περίπου 30 ολόκληρα χρόνια, σε μια γωνιά στο κέντρο του Ηρακλείου, έστηνε τη φουφού της, άναβε τη φωτιά και έψηνε τα κάστανα, βρίσκοντας παράλληλα την τόλμη και το θάρρος να τα βγάλει πέρα… μεγαλώνοντας ολομόναχη έξι παιδιά! 

Τώρα, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου αρνούνται να της ανανεώσουν την άδεια για να συνεχίσει την τίμια αυτή εργασία της!

Τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της βιοπάλης και του αγώνα για την επιβίωση, το οικείο αυτό πρόσωπο σε μεγάλους και μικρούς, αφού όλοι μας την έχουμε συναντήσει περνώντας από την πλατεία των Λιονταριών, από το… «σπίτι» της, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η ίδια σε παλαιότερο ρεπορτάζ της «Ν.Κ.», φαίνεται πως ακόμη την «κυνηγά» η ζωή.

Χθες, όπως πληροφορηθήκαμε από αρκετούς συμπολίτες που μας πήραν τηλέφωνο και συγκεκριμένα καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου, η Χριστίνα Καραμπάτσου, που σε ηλικία μόλις 34 ετών – μετά το θάνατο του άνδρα της – αναγκάστηκε να πάρει αγκαλιά τις τρεις κόρες και τους τρεις γιους της και να βρεθεί στο Ηράκλειο κάνοντας μια νέα αρχή, δεν μπορεί να πάρει την ανανέωση της άδειάς της προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται.

Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και παρακάλεσαν μέσω της «Ν.Κ.» να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και να παραμείνει στην πλατεία των Λιονταριών η γυναίκα αυτή, που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και ανέθρεψε με αξιοπρέπεια, χωρίς ζητιανιά, την πολυμελή οικογένειά της, έχοντας γύρω από το μαγκάλι της πάντοτε τη στήριξη του κόσμου, που περίμενε και περιμένει μέχρι και σήμερα με λαχτάρα να ψηθούν στη χόβολη τα κάστανα.

Όπως μας ανέφεραν, «δεν έχει ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Είναι με ένα νεφρό και τα φάρμακα που παίρνει κάθε εβδομάδα κοστίζουν τουλάχιστον 100 ευρώ». Όλοι διερωτήθηκαν πώς θα ζήσει αυτή η γυναίκα, η οποία έχει κάνει στη ζωή της συνολικά έξι χειρουργεία, ενώ έχει έξι λάμες στο πόδι της, διότι είχε σπάσει πέρυσι το ισχίο.

Τα χέρια της, όπως η ίδια τονίζει, αντέχουν ακόμα να δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι έχουν βγάλει ρόζους από το καθάρισμα των κάστανων, ενώ από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην πόλη μας παρέμειναν «καθαρά» και ζεστά για τον κόσμο του Ηρακλείου, που την αγάπησε και που συνεχίζει, όπως διαπιστώσαμε και χθες, να την αγαπά, όπως ακριβώς τον αγαπά κι εκείνη.

Ούτε μια στιγμή δεν άφησε ποτέ να καταλάβουν τα παιδιά της σε τι δύσκολη κατάσταση βρισκόταν, τι κούραση, άγχος και πόνο ένιωθε, αλλά και τι οικονομικές δυσκολίες αντιμετώπιζε όταν πρωτοήρθε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο. Υπήρξαν πολλές στιγμές που δεν άντεχε το κρύο, που η κ. Χριστίνα πέρασε πολύ άσχημα, που δεν είχε τίποτα για να φάνε τα παιδιά της. Όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Μεγάλωσε έξι παιδιά μόνη της. Δε μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της να έρθει να εγκατασταθεί και να ζήσει στο Ηράκλειο, γιατί κατάφερε να μεγαλώσει, όπως τόνισε η ίδια, τα παιδιά της με αξιοπρέπεια. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να γίνει βάρος στα παιδιά της από τώρα, όπως μας είχε πει πριν λίγο καιρό μπροστά στο φωτογραφικό φακό της «Ν.Κ.».

Να σημειώσουμε ότι κάνει ενέσεις ινσουλίνης δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ έχει βγάλει τον έναν της νεφρό από την ηλικία των 35 ετών.

Όταν πέθανε ο άντρας της, που διατηρούσε μανάβικο στην Αθήνα, αναγκάστηκε να δουλέψει. Ξεκίνησε να πουλά φιστίκια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Έμεινε με έξι παιδιά – το μικρότερό της ήταν δύο χρονών. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατο του άνδρα της ήρθε στο Ηράκλειο.

Σήμερα ζητά τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική Αρχή θα την ακούσει και θα την αντιμετωπίσει θετικά!

Πηγή: neakriti.gr

από το tsantiri.gr 

ΣΧΟΛΙΟ

Το ρεζιλίκι είναι ότι χρειάζεται να εκτεθεί το πρόβλημα της ηρωίδας μάνας στο διαδίκτυο και να ενεργοποιηθούν οι συμπολίτες της για να δεηθεί η ελεεινή δημοτική αρχή να δώσει μια άδεια καστανά!!!!!!!!!!!!!

Σιχαμεροί κηφήνες των δημοσίων υπηρεσιών.....

Αντε να χαθείτε.... "παπακωνσταντίνοι"..

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου