Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο Σύμβουλος της Μέρκελ, Χανς Βέρνερ Σιν δήλωσε: Η ύφεση θα σας φέρει στα πρόθυρα Εμφυλίου!

Ο κορυφαίος γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν – σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ κρίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα επηρέαζε το νόμισμα και θεωρεί ότι μετά το 2013 θα βρεθούμε σε αδιέξοδο.

http://www.newsit.gr/files/Image/27-03-11/resized/Sinn_09_536_355.jpg
“Η Ελλάδα έχει μεγάλη έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού υπάρχουν δύο λύσεις. Το ένα είναι τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση μισθών και τιμών, τα οποία ωστόσο οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα φέρει την χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος από το ευρώ, η υποτίμηση του νομίσματος της ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της” λέει ο κ. Σιν.

Ερωτηθείς αν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση του ευρώ, ο γερμανός οικονομολός δεν φαίνεται να φοβάται: “Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Το ευρώ το αποσταθεροποιούν τα μεγάλα χρέη. Ίσως το ευρώ χωρίς την Ελλάδα να ήταν πιο ισχυρό παρά με τη συμμετοχή της” αναφέρει και προσθέτει ότι όποιος δρόμος και αν επιλεγεί θα είναι δύσκολος: “Όλα αυτά εγώ θα τα χαρακτήριζα μία γνήσια ελληνική τραγωδία”.


Όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, ο κ. Σιν αναφέρει ότι “η σημερινή λύση που ακολουθείται φέρνει αποτέλεσμα μέχρι και το 2013. Είναι πολύ πιθανό μετά την ημερομηνία αυτή να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με τις δικές της δυνάμεις εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα” καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου