Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

David Cameron: Η μετανάστευση απειλεί τον τρόπο ζωής μας. Ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού για τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση



Από Telegraph / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
Σε μία από τις πιο ειλικρινείς ομιλίες του για το θέμα της μετανάστευσης από τότε που έγινε πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πει ότι η μαζική μετανάστευση έχει οδηγήσει σε «δυσφορία και διαχωρισμό» στις γειτονιές, επειδή ορισμένοι μετανάστες είναι απρόθυμοι να ενσωματωθούν στην κοινωνία ή να μάθουν αγγλικά.
Υποσχόμενος ότι θα μειώσει τους αριθμούς των μεταναστών που... εισέρχονται στη Βρετανία, σε δεκάδες χιλιάδες, και όχι εκατοντάδες χιλιάδες, που είναι μέχρι σήμερα, ο Κάμερον θα πει ότι "εδώ και πάρα πολύ καιρό, η μετανάστευση βρίσκεται σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο".
Επίσης, υπόσχεται να «εξαλείψει» τους καταναγκαστικούς γάμους, λέγοντας ότι «η πολιτιστική ευαισθησία» δεν μπορεί να επιτρέψει να σταματήσει η κυβέρνηση από την ανάληψη δράσης.
Σε ομιλία του στα μέλη του κόμματός στο Hampshire, ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί στους Εργατικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι «ρατσιστικό» να μιλάμε για τη μετανάστευση, λέγοντας ότι είναι "αναληθές και άδικο" να μην μιλήσω για το θέμα, παρόλο που δεν είναι κάτι εύκολο και άνετο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κατηγορήσει και το κράτος πρόνοιας για τη δημιουργία μιας γενιάς απρόθυμων για εργασία Βρετανών, που άφησε την αγορά εργασίας ανοικτή για τους μετανάστες. Οι αριθμοί δείχνουν ότι από τα 2,5 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπων στην απασχόληση από το 1997, τα τρία τέταρτα ήταν αλλοδαποί εργαζόμενοι.
Αλλά ο Κάμερον θα ισχυριστεί ότι δεν πρόκειται για μια περίπτωση όπου «οι μετανάστες έρχονται εδώ και μας παίρνουν τις δουλειές μας», γιατί ορισμένοι μετανάστες έχουν δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας.
Θα πει ότι το «πραγματικό πρόβλημα» είναι ότι «οι μετανάστες καλύπτουν κενά στην αγορά εργασίας που έμειναν ορθάνοιχτα από ένα σύστημα πρόνοιας που για χρόνια πληρώνει τον βρετανικό λαό να μην εργάζεται».
«Με απλά λόγια, εμείς ποτέ δεν θα ελέγξουμε τη μετανάστευση σωστά εάν δεν αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από την πρόνοια», θα πει ο Κάμερον.
Θα πει ότι μπορεί να δει γιατί οι άνθρωποι έχουν υποστηρίξει ότι «η μετανάστευση θα παραμείνει υψηλή, λόγω του ότι ο βρετανικός λαός δεν πρόκειται να κάνει τις δουλειές που οι μετανάστες εργαζόμενοι κάνουν», προσθέτοντας: "Έχουμε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Βρετανία και κόλλησαν στις παροχές της πρόνοιας".
Η ομιλία έρχεται τρεις εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές και είναι πιθανόν να εκληφθεί ως προσπάθεια να πεισθούν οι ψηφοφόροι ότι οι Συντηρητικοί είναι σε επαφή με την κοινή γνώμη.
Οι Συντηρητικοί αγωνίζονται για ένα μεγάλο αριθμό δημοτικών εδρών στο Βορά, όπου η μετανάστευση ήταν ένα από τα κύρια θέματα στις γενικές εκλογές του περασμένου έτους - με το Εργατικό Κόμμα στη συνέχεια να παραδέχεται ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανησυχία των κατοίκων στην ενδοχώρα.
Ο κ. Κάμερον θα πει: «Όταν υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων που φτάνουν στις γειτονιές, χωρίς ίσως να είναι σε θέση να μιλούν την ίδια γλώσσα με εκείνους που ζουν εκεί, σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί πραγματικά δεν θέλουν ή ακόμη γιατί επιθυμούν να μην ενσωματωθούν, αυτό έχει δημιουργήσει ένα είδος δυσφορίας και μη συνεκτικότητας σε ορισμένες γειτονιές.
"Αυτή ήταν η εμπειρία για πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας και πιστεύω ότι είναι αναληθές και άδικο να μη μιλήσω γι 'αυτό και να το εντοπίσω".
Θα επιτεθεί στα υψηλά επίπεδα μετανάστευσης υπό την διακυβέρνηση των Εργατικών και θα δεσμευτεί για την αντιμετώπιση αυτής της προφανούς «κατάχρησης» που συνήθως συμβαίνει, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών και αναγκαστικών γάμων (Σχ. ΚΟ: που στην Βρετανία έχουν γίνει μάστιγα, για την οποία έχει συμμετοχή και η Αγγλικανική εκκλησία, σύμφωνα με καταγγελία ιερέα).
Ο Κάμερον θα πει: "Υπάρχουν αναγκαστικοί γάμοι που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και στο εξωτερικό, ως μέσο για την απόκτηση εισόδου παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο Αυτή είναι η πρακτική όπου κάποια νεαρά κορίτσια στην Βρετανία πέφτουν θύματα εκφοβισμού και απειλών προκειμένου να παντρευτούν κάποιον που δεν θέλουν.
"Δεν θα ασχοληθώ με εκείνους που λένε ότι αυτό είναι ένα ‘πολιτιστικό θέμα’ – γιατί είναι λάθος, τελεία και παύλα, και πρέπει να το εξαλείψουμε."
Μεταξύ του 1997 και του 2009, 2,2 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν για να ζήσουν στη Βρετανία από εκείνους που έφυγαν για να ζήσουν στο εξωτερικό, θα πει ο Κάμερον.
"Αυτό είναι το μεγαλύτερο κύμα ανθρώπων που η Βρετανία είχε ποτέ και έχει φέρει μεγάλες πιέσεις στις κοινότητες. Όχι μόνο πιέσεις στα σχολεία, στη στέγαση και στην υγειονομική περίθαλψη. - Αν και αυτές ήταν σοβαρές. - Αλλά και κοινωνικές πιέσεις, επίσης".
Θα πει στο ακροατήριό του ότι με την εξοικείωση με όλες τις μορφές της μετανάστευσης μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 1980 και του 1990.
«Και πιστεύω ότι θα σημαίνει ότι η καθαρή μετανάστευση προς τη χώρα αυτή θα είναι της τάξης των δεκάδων χιλιάδων κάθε χρόνο, και όχι των εκατοντάδων χιλιάδων κάθε χρόνο που έχουμε δει κατά την τελευταία δεκαετία," θα πει ο Κάμερον.
Σε μια ομιλία του νωρίτερα αυτό το έτος, ο κ. Κάμερον είχε πει ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση των αξιών της ελευθερίας και της ισότητας, και ισχυρίστηκε ότι το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας "απέτυχε".
Σήμερα, ο κ. Κάμερον θα υπερασπιστεί σθεναρά τις πολιτικές του κυβερνητικού Συνασπισμού, λέγοντας ότι έχουν αρχίσει να φέρουν τα επίπεδα της μετανάστευσης χαμηλότερα.
Θα διαψεύσει όσους έχουν ισχυριστεί ότι δεν ήταν δυνατό να το πράξει χωρίς να βλαφτεί η οικονομία ή τα βρετανικά πανεπιστήμια.
Ο κ. Κάμερον θα περιγράψει τα μέτρα για να εξασφαλίσει ότι οι καλύτεροι οικονομικοί μετανάστες μπορούν ακόμα να προσληφθούν από τις επιχειρήσεις, και θα προσθέσει: «Απορρίπτω εντελώς την ιδέα ότι οι νέοι κανόνες μας για τη μετανάστευση θα βλάψουν την οικονομία μας».
Τα στοιχεία έδειξαν χθες αριθμό ρεκόρ για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που βρίσκονται στη Βρετανία. Υπάρχουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια μετανάστες που εργάζονται σε αυτή τη χώρα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να κάνει περισσότερα για τους βρετανούς εργαζόμενους.
Ο αριθμός των ατόμων στην αγορά εργασίας αυξήθηκε κατά 212.000 κατά το 2010, αλλά περισσότερο από το 80 τοις εκατό αυτού του αριθμού αποτελείται από μετανάστες, σύμφωνα με το Office for National Statistics. Ακριβώς πάνω από 29 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στη Βρετανία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010.
Από αυτούς, 3,89 εκατομμύρια, ή ένας στους επτά, είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν, στο εξωτερικό, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί. Αυτή ήταν μία αύξηση 173.000 ανθρώπων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
• Ένας νομπελίστες οικονομολόγος χθες πρότεινε οι υπουργοί να επιτρέπουν στους μετανάστες να αγοράζουν οι ίδιοι τον δρόμο τους για τη Βρετανία.
Ο καθηγητής Gary Becker, του Πανεπιστημίου του Σικάγου, δήλωσε ότι η πώληση θεωρήσεων εισόδου για £ 30.000 την φορά, θα βοηθήσει την κυβέρνηση να επιλέξει τους καλύτερους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου