Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τράπεζα της Ελλάδος: Πηχτό σκοτάδι!


Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Μην έχοντας καλές σχέσεις με το χρήμα και τα τραπεζικά ιδρύματα, δεν γνώριζα ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος: "Ούτε εν τω Κεντρικώ καταστήματι, ούτε εν τοις υποκαταστήμασιν αυτής, δικαιούται αντιπρόσωπος του Δημοσίου να ερευνά τα βιβλία της Τραπέζης".
Αυτά ισχύουν από το ιδρυτικό  καταστατικό της, το οποίο κυρώθηκε με τον ιδρυτικό νόμο 3424/7.12.1927 (ΦΕΚ Α΄298).
Τα αντιγράφω από την ντοκουμενταρισμένη μελέτη του εγκρίτου οικονομολόγου Σπύρου Λαβδιώτη με τίτλο: "Νομισματικό σύστημα. Το μεγάλο παιχνίδι και το αινιγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τράπεζας της Ελλάδος" (Δημοσιεύθηκε στο μηναίο περιοδικό "NEXUS", τεύχ. Μαρτίου 2011, σελ. 34 επ.).
Ερώτημα: Πόσοι Έλληνες γνωρίζουμε ότι από το 1927 δεν επιτρέπεται να πατήσει ελεγκτής του "Δημοσίου" στην Α.Ε. Τράπεζα Ελλάδος;
Τα βιβλία της κρύβουν τα επτασφράγιστα μυστικά της, τα οποία δεν γνωρίζω αν μπορούν να μάθουν και οι χρυσοπληρωμένοι διοικητές και υποδιοικητές της.
Πόσο δίκαιο είχε ο Γέρος του Μωριά που έλεγε: Πτάνα Ελλάδα, δεν θα ισιώσεις ποτέ.
Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκαιο, οι σοσιαλΗστές του ΠΑΣΟΚ έκαναν προόδους:
Από Ελλάδος την ονομάζουν... προοδευτικά: Της Ελλάδας!
Όλα στη δημοτική! Αυτό θα πει "ο λαός στην εξουσία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου