Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ο Βουλευτής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



|


«Όλοι οι πολίτες αναγνωρίζουν, ότι η πολιτική που ασκείται στον τόπο από το ΠΑΣΟΚ είναι αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση, αν και συνεχώς καταθέτει νομοσχέδια προς ψήφιση, υστερεί με απελπιστικό τρόπο στο να φέρει αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται συνεχώς σε μετωπική σύγκρουση με αφορμή βασικές πολιτικές επιλογές. Αποτέλεσμα τούτου είναι, οι πολίτες να βιώνουν το πλήρες αδιέξοδο από την αδυναμία λήψης ορθών αποφάσεων και η αγορά να αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των λουκέτων. Το εισόδημα των πολιτών μέρα με την μέρα συρρικνώνεται περισσότερο, ενώ παράλληλα, εξαιτίας των αποκλίσεων στους δημοσιονομικούς στόχους τόσο για το 2010 όσο και για το 2011, η επιβολή νέων πρόσθετων μέτρων ήδη δρομολογείται. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες αποτυπώνουν την απόλυτη ανακολουθία λόγων και έργων και την ομολογία μιας παταγώδους αποτυχίας των κυβερνητικών επιλογών. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που προωθεί τον λειτουργικό διαχωρισμό του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του να ιδιωτικοποιηθεί, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα αποσπασματικής και πρόχειρης διαχείρισης. Η Κυβέρνηση, ακλουθώντας μια εισπρακτική λογική και αγνοώντας κάθε αναπτυξιακή διάσταση, αντί να δρομολογήσει την εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θυσιάζει έναν εύρωστο δημόσιο οργανισμό. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι ένας υγιής δημόσιος φορέας, με δικό του προϋπολογισμό, που πάντοτε υπήρξε κερδοφόρος χωρίς να επιχορηγείται από το δημόσιο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα πρόσφερε 5 δισ. ¤ στο ισοζύγιο. Μπορεί λοιπόν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στα εξής δύο απλά αλλά ταυτόχρονα κρίσιμα ερωτήματα: Με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η απώλεια των εσόδων από την κερδοφορία του οργανισμού στο ισοζύγιο της οικονομίας και ποιους κινδύνους εγκυμονεί η μεταβίβαση των δανείων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε κάποια μελλοντική ιδιωτική τράπεζα; Δυστυχώς καμία απάντηση δεν μπορεί να δώσει η Κυβέρνηση. Απλά ξεπουλάει τα φιλέτα της ελληνικής Οικονομίας, όπως είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου