Φρόντιζαν λοιπόν οι Έλληνες να γίνουν καλύτεροι από τον διπλανό τους μέσα από τις επιδόσεις τους και τα έργα τους στα κοινά ζητήματα της Πολιτείας. Να ανεβάσουν τους δικούς τους ρυθμούς κι όχι να μειώσουν τη συνεισφορά του συμπολίτη τους. Να φανεί η αξία τους κι όχι να πουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στο χρηματιστήριο της δολερής συναλλαγής κάποιου στείρου πολιτικαντισμού. Να δέχονται την ηγεσία μέσα στην ελληνική κοινωνία των βέλτιστων προσωπικοτήτων που ξεπηδούσαν από τη δική τους και μόνο γενιά. Και ύστερα να κάνουν όλοι μαζί υποταγή σε αληθινές Αξίες διαμορφώνοντας στερεή και ακλόνητη Πίστη προσηλωμένη στο συμφέρον του συνόλου απαγορεύοντας κίβδηλους διαχωρισμούς και φθαρτά υλικά αγαθά να αδυνατίσουν το κοινό σκοπό από ατομικά μικροσυμφέροντα.

Η Πίστη στη Θεία Εύνοια, το μεγαλείο της Πατρίδος και την ευημερία του λαού μέσα στα εργώδη και ανέγγιχτα πλαίσια της εθνικής και φυλετικής κοινότητας δεν καθοριζόταν από την δυνατότητα αλλά από την αναγκαιότητα των στόχων της Εθνικής Κοινότητος. Οι Έλληνες δεν κοιτάνε πλήθος αντιπάλων όπως δεν μετράνε την αναλογία της απαιτούμενης θυσίας σε κόπο μα και σε Αίμα. Ο ζωτικός χώρος του Κράτους και η αξιοποίηση της εθνικής γης βαστιούνται και αναπτύσσονται από Έλληνες γεμάτους ζωντάνια και όρεξη να φανούν μπροστάρηδες στην προσπάθεια και ασυμβίβαστοι. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε στο στίβο του πολιτισμού και την παλαίστρα της πολεμικής ετοιμότητας. Δουλευτήδες, σκεπτόμενοι και πολεμιστές αντάμα με γνώμονα την Πίστη που οδηγούσε στην υπέρβαση των ατομικών επιδόσεων.

Ο Έλληνας λοιπόν εμπρός στο γενικό καλό δεν κοιτάζει τσέπες, δεν εργάζεται με δανεικές πλάτες, δεν ανοίγει τα σύνορα σε ξένες συνευρέσεις, δεν χαρίζει γη και ύδωρ και δεν σπαταλάει τα παιδιά του Έθνους σε μάταιες και δουλικές ενέργειες. Μπρος στο Ελληνικό Έθνος δεν υπάρχουν χρυσά αντίδωρα και συμβιβασμοί. Υπάρχουν μονάχα Έλληνες που φροντίζουν από τη θέση που τους έχει τάξει ο Θεός της Ελλάδος και τα φυσικά τους προσόντα να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι πολίτες, το κράτος περισσότερο δυνατό και το Έθνος κυρίαρχη δύναμη μέσα στην κοινωνία των εθνών. Και η Πίστη τους αυτή μεταμορφώνει τους Έλληνες σε μια πύρινη μάζα που υποτάσσει όλα τα εμπόδια και καθαρίζει τα αδύναμα κύτταρα που λιμνάζουν στην εθνική κοινότητα δίχως μαζοχισμούς και φοβίες.

Ας πράξουμε λοιπόν με παρόμοιο τρόπο και στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες. Να απομακρύνουμε ψιθύρους, φόβους και ατελείωτες ψευδολογίες μιαρών ταγών. Να τελειώσουμε με την παρουσία ανάμεσά μας ελληνόφωνων τύπων βαλτών για του ολέθρου τα έργα. Ανθρώπων δηλαδή που νομίζουν ότι μπορούν να μεταδώσουν τη δική τους μικρότητα στην παρουσία και τα έργα τα δικά μας. Πολιτικάντηδες οι οποίοι νομίζουν ότι οι Έλληνες θέλουν τη βελτίωση του καθεστώτος και την ομαλή τάχα πρόσδεση των μνημονιακών δεσμών με την ανακατανομή των ρόλων προσώπων και κομμάτων. Να αρνηθούμε το παραμύθι της φτωχής και έντιμης μα πάντα μικρής Ελλάδος που έχει ανοίξει το δρόμο στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες να κάνουν τάχα αναγκαία και αναπόφευκτη τη σημερινή περαιτέρω φτωχοποίηση και σμίκρυνση της Ελλάδος και της εθνικής μας κυριαρχίας που εντελώς σκόπιμα πραγματοποιούν σήμερα.

Δεν μας λείπουν διόλου τα προσόντα και οι προϋποθέσεις του ένδοξου παρελθόντος. Και η Πατρίδα δεν είναι μικρή γιατί έτσι της πρέπει αλλά γιατί την πουλάνε τα σημερινά πολιτικά εγγόνια του Εφιάλτη που σφετερίστηκαν τον θρόνο και την κοινωνία της Ελλάδος. Είμαστε Έλληνες δυνατοί στο σώμα και το πνεύμα. Στις φλέβες μας κυλάει ζεστό και αμόλυντο Ελληνικό Αίμα. Η Πίστη μας στην Πατρίδα γκρεμίζει χρηματαγορές και ταξικές διαφορές. Η γη μας που κάποιοι θέλησαν να ξεκόψουν από την δούλεψη ελληνικών χεριών και έτσι εκχερσωμένη να την παραδώσουν στα νεοταξικά αφεντικά και θησαυροφυλάκια θα μας θρέψη ξανά. Και εκεί πάνω θα ανάψουμε και πάλι τις παραγωγικές μηχανές και θα ορθώσουμε κάστρα και πολεμίστρες ελληνικές.

Η αποφασιστικότητα και η πρωταγωνιστική διάθεση είναι το αποτέλεσμα ενός καθαρού ελληνισμού που θα απελευθερωθεί αν πρώτα βγάλουμε στο φως τη δύναμη της ψυχής ρίχνοντας στα σκουπίδια φοβίες και άχρηστους ηγετίσκους. Η Ελληνική Πίστη, πιο δυνατή από τη φωτιά, είναι αυτή που θα μας φέρει το υγιές αποτέλεσμα της ελεύθερης και επομένως μεγάλης Ελλάδος που θα φυλάει και θα αυγατίζει τα υπάρχοντά της σε πόρους και γη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ