Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Γερμανικές Τράπεζες: Δεν θα επιτρέψουμε χρεοκοπία της Ελλάδας



Ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών Μίκαελ Κέμμερ
«Κανείς δεν θέλει την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών (BdB) Μίκαελ Κέμμερ, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για τη «μετάδοση» της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές.

Σε δηλώσεις που έκανε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB) κ. Κέμμερ, είπε ότι «η συνολική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι από 10 δισ. έως 20 δισ. ευρώ».

«Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες τους, όλοι γνωρίζουν ότι το ευρώ είναι πολύ σημαντικό και ότι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την Ευρωζώνη, συνεπώς είναι αναγκαίο, ξεκάθαρα, να εφαρμοστούν σταθεροποιητικά μέτρα», είπε.

Ο βαθμός στον οποίο οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες, τόνισε και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD είπε ότι το «να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει δεν είναι καλή απόφαση», αναφερόμενος στον κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους σε άλλα κράτη Ευρωζώνης και την πιθανή αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές.

«Αυτό [η χρεοκοπία] δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, Βόλφγκανγκ Φραντς, είπε στον ίδιο σταθμό ότι η ελληνική χρεοκοπία θα έπληττε την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, μολονότι το μερίδιο των γερμανικών εξαγωγών στην Ελλάδα ειναι πολύ μικρό.

«Εάν υπάρξει αναταραχή στις αγορές, αυτό θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να καταστρέψει την ανάκαμψη», εκτίμησε.

Χωρίς τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, προέβλεψε ότι εφέτος η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα κυμανθεί στο 3% περίπου.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου