Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

50% "άνοιξε η ψαλίδα" υπέρ Ν.Δ. μόλις σε ένα μήνα, αλλά είναι έτοιμοι;

Διευρύνεται η διαφορά στις δημοσκοπήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με πολύ πιο ισχυρή δυναμική από αυτή που είχε καταγραφεί μέχρι στιγμής. Έτσι μέσα σε ένα μήνα η διαφορά αυξήθηκε σε ποσοστό 50% (από 4 στις 6 μονάδες) υπέρ της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ να πέφτει στο 26,5% από το 27,5% και τη Ν.Δ. να φτάνει το 32,5% από το 31,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, στο 9% του ΣΥΡΙΖΑ , στο 7,5% του ΛΑΟΣ και στις 3,5% των Οικολόγων-Πράσινων.


Η απήχηση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέρχεται, σύμφωνα με την Public Issue, σε 2% και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε 1,5% ενώ η αποχή ανέρχεται στο 38%. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τελικά αποτελέσματα με αναγωγή των αναποφάσιστων.


Πρώτος σε δημοφιλία έναντι όλων των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς και δεύτερος ο Γιώργος Καρατζεφέρης.


Με τον ρυθμό αυτό μέχρι το τέλος του έτους η Ν.Δ. θα έχει προσεγγίσει το όριο της αυτοδυναμίας που βρίσκεται περί το 35%, ανάλογα με το ποσοστό ψήφων του δεύτερου κόμματος που πάντως αποκλείεται να λάβει πάνω από 25%, όπως όλα δείχνουν.


Πάντως πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι αυτά τα ποσοστά απεικονίζουν μία εικόνα και μία κατάσταση που βασίζεται σε δυσμενή μεν, αλλά ελέγξιμα γεγονότα για το κυβερνών κόμμα, Αν η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου με ελεγχόμενη ή μη χρεοκοπία, τότε μπορεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να "φλερτάρει" με κάτω από το 20%.


Ίσως περισσότερο απ'όλα θα πρέπει να απασχολεί στην παρούσα φάση τον Αντώνη Σαμαρά κατά πόσον τον κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει υπό τις γνωστές εκρηκτικές συνθήκες που θα γίνουν ακόμα χειρότερες τους επόμενους μήνες ή έστω να συγκυβερνήσει με το "πρώτο χέρι" και την κύρια ευθύνη να την έχει η Ν.Δ.


Τώρα όλα δείχνουν Ν.Δ. ίσως πολύ ενωρίτερα απ'ότι πίστευε και ο ίδιος ο Α.Σαμαράς, αλλά αυτό ενέχει και κορυφαίους κινδύνους. Πέρα από τον ίδιο τον Α.Σαμαρά, πόσο έτοιμο είναι το υπόλοιπο το κόμμα να ανατρέψει την βύθιση της χώρας;


Έχουν γίνει οι κατάλληλες μεταγγίσεις σε στελεχικό δυναμικό; Γιατί σε πολλά πόστα οι αποτυχημένοι πολιτικοί και τα αποτυχημένα στελέχη εξακολουθούν να κυριαρχούν. Και αν απέτυχαν σε μια Ελλάδα της ευωχίας του 2004-2009, εύκολο είναι να προβλέψουμε το αποτέλεσμα σε μια Ελλάδα όπου "θα βράζει το σίδερο", το 2011-2012.


Σε άλλη δημοσκόπηση της VPRC επίσης η διαφορά διευρύνεται στις 4 μονάδες από τις 2,4 που ήταν μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» η Ν.Δ. προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 4%.


Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει 6κομματική Βουλή, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, απέχουν από το να πιάσουν κατά μισή και κατά μία μονάδα, αντίστοιχα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή. Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι, η Χρυσή Αυγή καταγράφει δημοσκοπική δυναμική 1,5%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.


Το 78% των ερωτηθέντων εκτιμά πώς η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 11% υποστηρίζει ότι κινούμαστε προς τη σωστή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου