Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στο Καμερούν: Η αποθέωση της κοινωνικής και πολιτικής χυδαιότητας !

 Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Στο σύγχρονο "πεπολιτισμένο" κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων "υπανθρώπων", που ζουν και εργάζονται 14 ώρες την ημέρα με 35 Ευρώ το μήνα.
Πρόκειται για τους σύγχρονους σκλάβους που παράγουν τις "μπανάνες της ντροπής", όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ αφρικανικής εφημερίδας, στο οποίο καταγγέλλεται και η απαγορευτική "απόφαση της αστυνομίας να προβληθεί ντοκιμαντέρ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται οι μπανάνες στη χώρα".
Την απαγόρευση απαίτησε "η μεγαλύτερη Γαλλο-Αμερικανική εταιρεία παραγωγής μπανάνας" (βλ. το σχετικό δημοσίευμα στην "Καθημερινή" της29.4, σελ. 13).
Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι – δούλοι αμείβονται με ένα ευρώ την ημέρα για 14 ώρες εργασίας !
Κι όμως η ζωή συνεχίζεται !  Ο ΟΗΕ λέει τις μπούρδες του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιπιλίζει την  ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι απανταχού παπάδες κηρύττουν την αγάπη και την υπομονή ενώ οι απανταχού "μη κυβερνητικές οργανώσεις" ούτε καν που γνωρίζουν το θέμα.
Το μέγα ερώτημα είναι: Αν κάτω απ' αυτές τις οικονομικές αθλιότητες δεν γίνονται εξεγέρσεις και επαναστάσεις πότε θα γίνουν;
Πότε θα εφαρμοσθεί η οικονομική διδασκαλία του Κ. Μαρξ που λέει ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων γίνονται επαναστάσεις; (Για τη διάψευση αυτής της θεωρίας βλ. το έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία", εκδ. "Κάδμος", 2010, σελ. 287 επ. όπου το κεφάλαιο: "Η μαρξική θεωρία για τη συγκέντρωση της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής και οι οικονομικές κρίσεις ως αιτία της επανάστασης").
'Οσο για τον "κυρίαρχο" ελληνικό λαό θεωρώ περιττό να επισημάνω τη γονατισμένη συμπεριφορά του, αφού το χυδαίο οικονομικό-πολιτικό σύστημα τον εγκλώβισε στην κοπριτοδημοκρατία των ΔΕΚΟ και της αρπαχτής κάθε λογής.

                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου