Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Πολλές φορές γράψαμε - στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν - εναντίον της πρακτικής της παρουσίας πολλών αρχιερέων στα ονομαστήρια ενός ιεράρχη και εκφράσαμε την πικρία μας για την εκκοσμίκευση που εισήλθε στην Εκκλησία.

Αυτή τη φορά χαιρόμαστε χαρά μεγάλη επειδή μας δίνεται η αφορμή να επαινέσουμε - με όλη μας την καρδιά - τον ταπεινό και σεμνό επίσκοπο Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος γιόρτασε τα ονομαστήριά του, χωρίς την παρουσία άλλων αρχιερέων.


Ας σημειωθεί ότι όχι μόνον δεν προσκάλεσε αρχιερείς στη γιορτή του ο Σεβασμιότατος, αλλά και απέτρεψε να παραστούν και όσους Ιεράρχες του τηλεφώνησαν και του εξέφρασαν την επιθυμία να παραστούν.


Ακόμη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου που πήγε, με δική του πρωτουβουλία, παρέστη χωρίς να συμμετάσχει στην ακολουθία του εσπερινού ή στη Θεία Λειτουργία.

Μόνον οι ιερείς της Μητροπόλεως πήγαν να συμπροσευχηθούν με τον πνευματικό τους πατέρα και να ζήσουν μαζί τη χαρά της πνευματικής οικογένειας για τα ονομαστήρια του ποιμενάρχη της.


Ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας έτη πολλά στο Σεβασμιότατο, ο οποίος εμπνέει τους πιστούς με τη φυσική ταπείνωση και σεμνότητα που τον διακρίνουν.


Είθε ο Αγιος Θεός να φωτίσει όλους τους αρχιερείς μας να γιορτάζουν με την ίδια σεμνότητα και το ίδιο εκκλησιαστικό φρόνημα τα ονομαστήριά τους και να αποφεύγονται όσες πρακτικές εκπορεύονται από το πνεύμα της εκκοσμίκευσης που μαστίζει την Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου