Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η αποκάλυψη: Ο Μαρινάκης μπαίνει στο Alter!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΥΡΗ- ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ
ΠΩΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΑ "ΕΣΠΑΣΕ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ALTER ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ

Έχουν καιρό που το συζητάνε, αλλά αυτή τη φορά, φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, φαίνεται πως έχει πειστεί από τον
Γ. Κουρή να μπει στο μετοχικό σχήμα του Alter. Η πρώτη συζήτηση (μετά από κρούση του Κουρή, το Μάρτιο) ήθελε τον Β. Μαρινάκη να αγοράζει το 100% του σταθμού. Τα χρέη του όμως αποτελούσαν εμπόδιο.
Τώρα, μετά από την υπαγωγή του Alter στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ο Β. Μαρινάκης,
φαίνεται έτοιμος να συμμετέχει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του σταθμού και στις μετοχικές ανακατατάξεις που θα ακολουθήσουν. Δηλαδή την έξοδο από την Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ του Κ. Γιαννίκου (στον οποίο ο Γ. Κουρής "χρεώνει" τη σημερινή κατάσταση του σταθμού) και την αγορά ποσοστού (το ποιο θα είναι αυτό παραμένει άγνωστο) από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.
Την ίδια ώρα, το Argo Fund, το οποίο εκπροσωπείται από τον Τάσσο Καζίνο, βάζει σε ισχύ το business plan για τη σωτηρία του σταθμού, προσπαθώντας να περικόψει έξοδα απ' όπου μπορεί και να οδηγήσει το κανάλι στη σωτηρία (καθώς έχει προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου).
Σε κάθε περίπτωση, αν το σχέδιο αποτύχει και ο σταθμός κλείσει, η συχότητα θα περάσει -ως έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής- στα χέρια του Β. Μαρινάκη και ο Κουρής με το Ν. Χατζηνικολάου θα μετακινηθούν στο Kontra, το οποίο θα μετονομάσουν Real Tv, ολοκληρώνοντας έτσι τον όμιλο Real.
Κουρής- Αλαφούζος
Πάντως, όλα αυτά είναι απόρροια δύο μετώπων που έχει ανοίξει η οικογένεια Αλαφούζου. Το πρώτο, είναι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος υπήρξε σημαντικός μέτοχος του ΣΚΑΪ. Όμως οι σχέσεις του Β. Μαρινάκη με τον Γ. Αλαφούζο, διερράγησαν όταν ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ τον επέκρινε μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, για τη στάση του στα επεισόδια. Μάλιστα, ο κ. Αλαφούζος έφτασε να μιλά για "ντροπή", ενώ η στάση που κράτησε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον... μέτοχό του, εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό, ήταν και το τέλος της σχέσης μεταξύ τους. Άρχισαν οι διαρροές από την πλευρά του ΣΚΑΪ ότι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γ.Πατέρας επρόκειτο να γίνει μέτοχος, αλλά και να προβάλλονται διαφημίσεις του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια Αλαφούζου έδειχνε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είναι ανεπιθύμητος στο κανάλι του Φαλήρου.
Ο εφοπλιστής από την άλλη, ήθελε και θέλει να μετάσχει στα ελληνικά Media. Έτσι, μετά τη free press εφημερίδα Metro, το woop.gr και την αγορά τηλεοπτικού χρόνου στο δημοτικό σταθμό Πειραιά, έψαχνε ένα ισχυρό Μέσο για να μετάσχει. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να είναι η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", αφού οι σχέσεις του με τον Θέμο Αναστασιάδη είναι πολύ καλές. Όμως ο Θέμος, δεν το συζητούσε μαζί του. Και έτσι, δόθηκε η ευκαιρία για την "εκδίκηση" του Μαρινάκη στους Αλαφούζους μέσω... Κουρή. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την άγρια κόντρα μεταξύ Κουρή- Αλαφούζου (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ: http://athenapost.blogspot.com/2011/06/blog-post_1467.html ) ξαναμπήκε στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων, την πιο δύσκολη στιγμή του Alter. Τώρα που "καθαρίζει" από τα χρέη, ο Β. Μαρινάκης θα μπορέσει και μέτοχος σε μεγάλο Μέσο Ενημέρωσης να γίνει και απέναντι από τους Αλαφούζους που τον "πούλησαν", όπως θεωρεί, θα βρεθεί. Εάν οι συνομιλίες του με τον Κουρή πάνε κατ' ευχήν, εντός του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί η είσοδος του Μαρινάκη στο μετοχικό σχήμα του Alter...

http://athenapost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου