Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ουόρεν Μπάφετ, κάλεσε τους «υπερπλούσιους» συμπατριώτες του να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να ξεπεράσουν την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν πληρώνοντας περισσότερους φόρους.

Μέσω άρθρου του στους «New York Times» ο
Μπάφετ παραδέχεται ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα όταν η οικονομική ελίτ της χώρας απολαμβάνει προκλητικά προνόμια και τονίζει: «Είναι καιρός η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί στο ζήτημα της κατανομής των θυσιών».

Λίγες μέρες αργότερα, 16 Γάλλοι «ολιγάρχες» υπογράφουν δημόσια επιστολή με την οποία ζητούν και αυτοί να πληρώσουν έκτακτη εισφορά για να μειωθεί το έλλειμμα της γαλλικής οικονομίας.


«Εχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με τα οποία είμαστε δεμένοι και τα οποία επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει απ' όλους μια προσπάθεια αλληλεγγύης, μας φαίνεται απαραίτητο να συνεισφέρουμε σ' αυτή», σημειώνουν.


Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την συγκεκριμένη επιστολή είναι και οι επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών γαλλικών συμφερόντων παγκόσμιας εμβέλειας. Οι πρόεδροι δηλαδή της L' Oreal, της Air France-KLM, του πετρελαϊκού ομίλου Total, του ξενοδοχειακού ομίλου Accor και της τράπεζας Societe Generale.


Από τις ιδιαίτερου συμβολισμού αυτές κινήσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την διάσωση των εθνικών οικονομιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου