Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο Γ.Γ. υγείας κ. ΠΟΛΥΖΟΣ…!!!

Είναι αλήθεια ότι η Μ. Κ.Ο που εμφανίζεται με την επωνυμία «Klimaka» και παρουσιάζεται σαν ειδική επί των θεμάτων ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και γενικά ως βασικός μεταρρυθμιστής της ψυχιατρικής, παίζει τον πρώτο ρόλο στην απορρόφηση των κονδυλίων για την ψυχική υγεία;
Μπορεί ο κ. ΠΟΛΥΖΟΣ σαν οικονομολόγος που είναι, και σαν....
βασικός διαχειριστής των οικονομικών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, να μας ενημερώσει για τα ποσά που έχουν χορηγηθεί τα τελευταία χρόνο στην “klimaka”;
Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι η εταιρεία «klimaka» (Μ.Κ.Ο) , παρουσιάζεται σαν εξειδικευμένη και με παρεμβάσεις στους παρακάτω τομείς:


Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση
Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης
Κέντρα Ημέρας
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Κοινωνικός Αποκλεισμός
Άστεγοι
Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες
Ανήλικοι Παραβάτες
Διεθνείς Αναπτυξιακές & Ανθρωπιστικές Δράσεις
Καταφύγιο για Αλλοδαπές Γυναίκες Θύματα Βίας, Διακίνησης και Σωματεμπορίας
Σρι Λάνκα
Αφγανιστάν
Ιράκ
Έρευνα
Εκπαίδευση

Κύριε Υπουργέ , μπορείτε να ερευνήσετε τα παρακάτω και να μας απαντήσετε;
Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με τον λαλίστατο για την οικονομική οργάνωση του Υπουργείου Υγείας και την εφαρμογή του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» κ. ΠΟΛΥΖΟ εντάσσεται στην δημοσίευση των δαπανών της;
Ποια είναι η χρηματοδότηση της “klimaka” κατά τα τελευταία χρόνια της «βασιλείας» του κ. ΠΟΛΥΖΟΥ;
Ποιοι απαρτίζουν την “klimaka”; Και πόσοι και ποιοί είναι οι βασικοί συνεργάτες της;
Τι λέει ο κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ για την λειτουργία της «klimaka»;
Να μας πει ο κ. ΠΟΛΥΖΟΣ ,που βρίσκει τα χρήματα η klimaka” ώστε να καλύπτει όλο αυτό το φάσμα των δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι απασχολεί αξιόλογους επιστήμονες από τον κλάδο της ψυχιατρικής;
Να δώσει στην δημοσιότητα ο κ. ΠΟΛΥΖΟΣ αναλυτικά τις επιχορηγήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για κάθε ίδρυμα που αφορά την ψυχική υγεία.
Να μας πει ο κ. ΠΟΛΥΖΟΣ αν υπάρχουν ιδρύματα που συνεργάζονται με την ανωτέρω Μ.Κ.Ο και δεν έχουν χρηματοδοτηθεί;
Να μας πει ο κ. ΠΟΛΥΖΟΣ αν υπάρχει ίδρυμα που δεν έχει επιχορηγηθεί ουδόλως από τα προγράμματα ψυχικής υγείας.
Για να διευκολύνουμε ώστε να καταλάβει και ο απλός πολίτης παραθέτουμε ακριβώς την πρώτη σελίδα της “klimaka”που αναφέρει, ποιά είναι, ο σκοπός της και κυρίως η χρηματοδότηση της!!!



Ποιοί είμαστε
Η ΚΛΙΜΑΚΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στην διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Προσφέρει υπηρεσίες ιατρικές, ψυχοκοινωνικές, ειδικής υποστήριξης και φροντίδας σε άτομα και ομάδες ευπαθείς με πολλαπλά προβλήματα που χρήζουν συστηματικής και ολοκληρωμένης παρέμβασης. Συμβάλλει στον περιορισμό των ανισοτήτων, στις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά, στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.
Χρηματοδότηση
Το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του φορέα χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ), το Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Προστασίας και χορηγούς.
Ιστορικό
Η ΚΛΙΜΑΚΑ αποτελεί εξέλιξη ενός Αστικού Συνεταιρισμού της «ΚΛΙΜΑΞ», που ιδρύθηκε το 1996 στα πρότυπα των Κοι.Σ.Π.Ε, με στόχο την εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων που αντιμετώπιζαν ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα ή / και ήταν προερχόμενοι από πολιτισμικά ιδιαίτερες ομάδες που βίωναν τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Σήμερα
Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας υπό τη μορφή οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευμένων διαμερισμάτων, κινητών μονάδων, και κέντρων ημέρας. Παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ατόμων που πάσχουν. Με κύριο άξονα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η ΚΛΙΜΑΚΑ, αναπτύσσει δράσεις για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών και των επιπτώσεων του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού καθώς και άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, προγράμματα παροχής συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, διακρατικές συνεργασίες, αποστολές ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι:
Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου
Αναγνωρισμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (Μ.Κ.Ο)
Εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ) με α/α 103. Η Υ.Δ.Α.Σ είναι υπεύθυνη για την επίσημη βοήθεια της Ελλάδας προς χώρες του αναπτυσσόμενες κόσμου σε ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.
Κοινωνικός φορέας εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Εγγεγραμμένος φορέας στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (αρ. 09110ΑΕΔ11096084Ν αποφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Δουλεύουμε για την ισότιμη συνύπαρξη των ανθρώπων πέρα από κάθε διάκριση, για το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς επειδή η διαφορετικότητα δεν αποτελεί δικαιολογία για τον κοινωνικό αποκλεισμό.


http://thoureios.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου