Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει στην «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος» η Ζωή Γωργαντά

Εξάωρη κατάθεση έδωσε η καθηγήτρια και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
Εξάωρη κατάθεση στην εισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου, παρόντος και του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη, έδωσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας κυρία Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει τον ισχυρισμό της για «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009».

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της κυρίας Γεωργαντά και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα...
κληθούν πρώην και νυν στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες, στην κατάθεσή της η καθηγήτρια, η οποία, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, προσπάθησε να ενισχύσει τον ισχυρισμό της, ότι δηλαδή η διόγκωση κατέστη εφικτή μέσω συνυπολογισμού στις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης (στενός δημόσιος τομέας) και δαπανών των ΔΕΚΟ, κάποιες από τις οποίες, όπως έχει υποστηρίξει η μάρτυρας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μείωσης προσωπικού μέσω εργασιακής εφεδρείας.

Η μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει ότι η μέθοδος αυτή αντίκειται στα οριζόμενα από την Eurostat, καθώς δεν είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες μελέτες και στατιστικές μετρήσεις στις επίμαχες ΔΕΚΟ.

Η προκαταρκτική έρευνα, η οποία κρίνεται σημαντική στο Εφετείο και για τον λόγο αυτό θέλησε να είναι παρών στην κατάθεση ο κ. Πεπόνης, θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι της Εισαγγελίας θα περάσουν σύντομα οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν, όπως πρώην και νυν στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009 έχει κάνει μέσω υπομνήματός του στην Εισαγγελία και ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Αρχής κ. Νίκος Λογοθέτης, που αναμένεται επίσης να κληθεί σε κατάθεση από την κυρία Παπανδρέου και ο οποίος διώκεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό κακουργήματος έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, για κλοπή υπηρεσιακών στοιχείων από τον προσωπικό ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου