Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα στοιχεία για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Από το 2001 έως τις 31 Αυγούστου του 2011 συνελήφθησαν για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα μας 60.170 λαθρομετανάστες.
 Βάλε τώρα με το μυαλό σου πόσοι είναι αυτοί που δεν συνελήφθησαν !

Ναυσικά Μαυρομούστακου

Η όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα ξεκίνησε την δεκαετία του `90, όταν αυτό έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και των συγκρούσεων στη Μ.Ανατολή. Ξαφνικά η Ελλάδα μετετράπη σε χώρα μόνιμης εγκατάστασης και διαμονής λαθρομεταναστών-οικονομικών προσφύγων.

Η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών, αρχικά από την Αλβανία και στη συνέχεια από τα όμορα Βαλκανικά κράτη, εξ αιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και αναταράξεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Βαλκανίων, συνέβαλαν στο γεγονός ότι στις αρχές του 1998 οι νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας ανέρχονταν σε 200.000 περίπου και οι λαθρομετανάστες ξεπερνούσαν τους 800.000 κατ΄εκτίμηση.

Τον Ιανουάριο του 2006, η απογραφή του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών έδειξε ότι ο αριθμός των μεταναστών που διέθεταν άδεια παραμονής στην Ελλάδα ανερχόταν σε 510.000, ενώ την ίδια περίοδο τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Eurostat υπολόγιζε το σύνολο των μεταναστών στην Ελλάδα μεταξύ 800.000 και 900.000 ανθρώπων. Σύμφωνα, όμως, με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια έχει δεχτεί 1.300.000 μετανάστες.

Το Λιμενικό Σώμα πρόσφατα δημοσίευσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, από το 2001 έως τις 31 Αυγούστου του 2011 συνελήφθησαν για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα μας 60.170 λαθρομετανάστες και 1.352 διακινητές σε 3.619 περιστατικά, ενώ κατασχέθηκαν 953 πλεούμενα και 44 οχήματα. Από τους συλληφθέντες 24.422 είναι Αφγανοί, 7.719 Ιρακινοί, 7.385 Παλαιστίνιοι, 7.296 Σομαλοί, 2.407 Αιγύπτιοι και σε μικρότερους αριθμούς Ιρανοί, Τούρκοι κ.α.

Τα νησιά του Αιγαίου ήταν πάντοτε η φυσική γέφυρα με την Ανατολή, και παραμένουν μέχρι σήμερα ο πιο "σίγουρος" και πάμφθηνος δρόμος για την παράνομη είσοδο των μεταναστών στη χώρα μας. Σ αυτό βοηθά και η πολιτική της Τουρκίας που χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό. Φυσικά, και τα περάσματα του Εβρου, αποτελούν μια πρώτης τάξης "δίοδο" των δουλεμπόρων αλλά εκεί η έντονη παρουσία της Frontex έχει μειώσει δραστικά την διακίνηση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Λιμενικού Σώματος, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι εκτεθημένη στην Ε.Ε., καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των 56.440 λαθρομεταναστών από τους συνολικά 60.170, προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα παράνομα από την Τουρκία.

Και μετά τα ντοκουμέντα της ντροπής όπου πρωταγωνιστούσε στο δουλεμπόριο, το τουρκικό λιμενικό, θα πρέπει άμεσα η γειτονική μας χώρα, να πατάξει το δουλεμπόριο και να σταματήσει την αθρώα επέλαση των λαθρομεταναστών και να θεσπίσει σκληρούς νόμους για τους δουλέμπορους.

aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου