Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λαθρομετανάστες«Έβαλαν φωτιές, για να μην γίνουν κέντρα υποδοχής μεταναστών!»...Παπουτσής για φράχτης

Σε εμπρησμό, προκειμένου να μην γίνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών, απέδωσε τη φωτιά που έκαψε πέντε κτίρια στην περιοχή του Έβρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες κατασκευής του φράχτη στην περιοχή των χερσαίων συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Παπουτσής, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου, Ρόμπερτ Βίσερ, τόνισε ότι....
η προθεσμία υποβολής προσφορών από εταιρείες για την κατασκευή του φράχτη λήγει στις 4 Οκτωβρίου και τα χρήματα που απαιτούνται προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γοργότερο ρυθμό που απέκτησαν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, οι οποίες, από το 0,5% που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή, έφτασαν φέτος στο 12,5%.

Για το θέμα αυτό, μετά τη συνάντηση με τον κ. Βίσερ, ο κ. Παπουτσής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα του ασύλου. Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία παρέχει η EASO με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα».

«Το κλειδί για τη νέα μεγάλη μεταρρύθμιση αποτελούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, η δημιουργία των οποίων είναι η βασική προϋπόθεση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Πετυχαίνουμε αποτελέσματα και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και σε διαφωνίες με τοπικούς παράγοντες για θέματα μεταναστών, λέγοντας ότι «όπου υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες με τοπικούς παράγοντες, είμαστε σε συνεχή διάλογο. Σε διάφορες περιοχές, μάλιστα, αντιμετωπίζουμε και ένα περίεργο φαινόμενο. Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση σε ορισμένες περιοχές έχει επιλέξει το πεδίο της μετανάστευσης ως πεδίο για την άσκηση του αντιπολιτευτικού της λόγου. Έτσι βλέπουμε σε διάφορες περιοχές να αναπτύσσεται μια φιλολογία ότι πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα, ενώ δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση, κανένας τέτοιος σχεδιασμός».

Αναφερόμενος, τέλος, στη Συνθήκη Σένγκεν, ο κ. Παπουτσής είπε ότι «μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται την Ελλάδα εκτός του Σένγκεν, αλλά η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σένγκεν αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο των Υπουργών μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζουμε σε αυτήν την προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου