Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΤΕ....ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΡΑ !!!

ΝΑΖΙ ΤΑ...ΦΑΓΑΝΕ 
 Πολλοί λένε ότι θάχουμε Κατοχή με το κούρεμα των Βρυξελλών. Πολλοί λένε επίσης, τι είναι αυτά που λέτε; Έτσι ήταν η Κατοχή; Θα επιχειρήσουμε να λύσουμε κι αυτό το θέμα κάνοντας 15 συγκρίσεις:.....
 

- Κατοχή είχαμε το 40. Τώρα έχουμε Κατοχή του 40%, όσο είναι δηλαδή η συνήθης αύξηση που κάνει στις υπηρεσίες η κυβέρνηση.

- Τότε είχαμε
την "Κατοχή του 40". Τώρα έχουμε την "Κατοχή του "Καλά Σαράντα".

- Τότε είχαμε το Σαραντάπορο, τώρα έχουμε 40 άπορους σε κάθε τετράγωνο


- Τότε τη βγάζαμε με μπομπότα και πλιγούρι, που είχαν αποθηκευτεί. Το σούσι δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτεί.


- Τότε υπήρχε συσκότιση λόγω συναγερμών, τώρα έχουμε συσκότιση λόγω ΔΕΗ και αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών




- Τότε άρπαζαν το ψωμί στο δρόμο με τουφέκια, τώρα με καλάσνικοφ


- Τότε κυριαρχούσε η μαύρη αγορά. Τώρα το μαύρο χρήμα


- Τότε είχε μεγάλη πείνα, αλλά δεν έψαχναν στα σκουπίδια. Γενικώς δεν υπήρχαν σκουπίδια και δεν υπήρχαν φασαρίες για ΧΥΤΑ.


- Στην Κατοχή, κάποιοι έγιναν πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία των πολλών. Τώρα κάποιοι γίνονται πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία των πολλών


- Οι Αθηναίοι έφευγαν τότε στην επαρχία με όποιο τρόπο έβρισκαν για να ανταλλάξουν ό,τι είχαν με τρόφιμα και αυτά τα ταξίδια τα έκανε χιλιάδες κόσμος συνέχεια. Αλλά δεν τους έβαζαν διόδια , όπως τώρα


- Με ένα τενεκέ λάδι, μπορούσες να αγοράσεις και τη Βουλή. Τώρα έχει ανεβεί πολύ η μίζα. Με ένα τενεκέ λάδι, δεν μπορείς να λαδώσεις ούτε ένα πόμολο στη Βουλή.


- Πολλοί βοηθούσαν τότε τους διπλανούς του και μοιράζονταν το φαγητό, λέγοντας ''μαζί το φάγαμε". Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

\.

- Δωσίλογοι, τότε : Από το «δίνω λόγο». Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς , την περίοδο της Κατοχής ενάντια στα συμφέροντα της χώρας τους. Δωσίλογοι. τώρα : Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς , την περίοδο του Μνημονίου εναντίον των συμφερόντων της χώρας τους

.-Συσσίτια, τότε : φαγητό που ετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες και μοιράζεται δωρεάν σε άπορους, άστεγους, πρόσφυγες κλπ.: Συσσίτια, τώρα, : φαγητό που ετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες και μοιράζεται δωρεάν σε άπορους, άστεγους, πρόσφυγες, μαγαζάτορες, υπαλλήλους, επιχειρηματίες κλπ.


- Συμπερασματικά : Τότε είχαμε Κατοχή. Τώρα έχουμε Κατοχή plus


http://patrinaki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου