Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Για συμβούλους υπάρχουν λεφτά, για φύλακες όχι

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα από το υπ. Πολιτισμού για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενέκρινε δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ για ειδικούς συνεργάτες του δήμου.
Όταν όλοι οι μισθοί ψαλιδίζονται αδιακρίτως, ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας προκαλεί αντιδράσεις και ποικίλα.. σχόλια. Πρόκειται για την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 100.000 ευρώ για το έτος 2012, προκειμένου να πληρωθούν ο ειδικός συνεργάτης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το ποσό που ακούγεται υπερβολικό (και είναι σε χαλεπούς καιρούς) διαμορφώνεται ως εξής: 80.000 ευρώ για τις τακτικές αποδοχές με βασικό μισθό, δώρα εορτών γενικά και τακτικά επιδόματα και 20.000 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό δεν αφορά μόνο για τους δύο συμβούλους που εργάζονται σήμερα στο δήμο, αλλά και έναν τρίτο που πρόκειται να προσληφθεί. Ακόμα και έτσι να είναι με μια απλή διαίρεση του ποσού δια του τρία και επί μέρους για 14 μισθούς (που έχουν χαθεί στο δημόσιο τομέα τα δώρα και έχουν περικοπεί οι μισθοί), ο μέσος μηνιαίος μισθός ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε πως ο βασικός μισθός με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πέφτει κάτω από τα πεντακόσια ευρώ. Δεν θα κρίνουμε το νόμιμο της υπόθεσης, δεν είμαστε οι αρμόδιοι, αλλά θα σταθούμε στο ηθικό. Και σίγουρα πέρα από υπερβολικό ακούγεται και προκλητικό την ώρα που όλοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, τέτοιες δαπάνες να φτάνουν τόσο ψηλά.

Τα παραπάνω κάνουν το γύρω της Ελλάδας αφού πέρα από τοπικά blog (http://nemoutablogspotcom.blogspot.com), έχει γίνει θέμα και σε άλλα πολύ πιο μακρινά όπωςhttp://trikalagr.blogspot.com, που γενικότερα σχολιάζουν ότι στην Αρχαία Ολυμπία (ως προς τον τόπο) δεν υπήρχαν χρήματα για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στο μουσείο αλλά υπάρχουν για ειδικούς συμβούλους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο.


ΠΗΓΗ: Ιlialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου