Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δημοσιονομικός ξεπεσμός

Γράφει ο πολίτης π. Παπαγαρυφάλλου

Ακούγοντας και βλέποντας  ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς και διαβάζοντας εφημερίδες αναρωτάσαι:
Τί νόημα έχει αυτός ο κόσμος -κατά κανόνα- ν' απασχολεί τον "κυρίαρχο" λαό ολημερίς και ολονυχτίς;
Τιποτολογίες, έωλες αναλύσεις, περιττές λεπτομέρειες, πολιτικό κουτσομπολιό, ανακύκλωση του ίδιου σκατωμένου πολιτικού προσωπικού και πάει λέγοντας.
Μέσα σε μια σάπια Ελλάδα έχουμε και την ανάλογη δημοσιογραφία, για την οποία ο εκδότης του "Βήματος" μας είπε τούτο το αληθινό: "Οι εφημερίδες εκδίδονται για να εκφράζουν τις απόψεις του ιδιοκτήτη τους" ("Το Βήμα", 7/1/2012).
Πρόκειται για μία αρρωστημένη ενημέρωση που αναπαράγει το σάπιο πολιτικό σύστημα και τη χυδαία δημοκρατία, όπως έγραφα εδώ και δέκα χρόνια! (βλ. το κείμενό μου: "Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία" στα "Πολιτικά Θέματα" της 14/1/2003).
Έχω τη γνώμη ότι με τα ολοήμερα και ολονύχτια μπλα μπλα η Ελλάδα βουτά πιο πολύ στα σκατά. Εκατομμύρια ευρώ στο βωμό των εργολαβικών συμφερόντων και πολύτιμος χρόνος στρατιών της δημοσιογραφίας για τη μεγάλη τσιχλόφουσκα της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου