Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τελικά όλα τα PIIGS έχουν πετρέλαιο;

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, μιας ακόμα «χώρα-μέλους» των περίφημων και κατασυκοφαντημένων PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), εξέδωσε άδεια ερευνών για τον εντοπισμό πετρελαίου στα ανοιχτά των Καναρίων νήσων, προοπτική που προκαλεί ανησυχία και οργή στους κατοίκους από τις πιθανές επιπτώσεις για την τουριστική κίνηση στα νησιά. Πιεσμένη από την οικονομική κρίση και επιθυμώντας να...
μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου (η εξάρτησή της είναι σχεδόν πλήρης), η ισπανική κυβέρνηση έδωσε την άδεια για την έρευνα στα Κανάρια.

Η Repsoil πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο 60 χιλιόμετρα από το Λανθαρότε και το Φουερτβεντούρα, στα βορειοανατολικά του συμπλέγματος των ηφαιστειογενών νησιών.


Σε περίπτωση ατυχήματος και διαρροής, η εταιρεία έχει δεχτεί να καταβάλει τα έξοδα απορρύπανσης. Προσθέτει ότι θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 θέσεις εργασίας, πολλές για εξειδικευμένους επιστήμονες. Την αντίθεσή του εξέφρασε πάντως ο περιφερειακός πρωθυπουργός Παουλίνο Ριβέιρο ο οποίος υπογραμμίζει στον βρετανικό Guardian ότι η απόφαση «δεν είναι συμβατή με τον βιώσιμο τουρισμό που θέλουμε» και ότι ευνοεί μόνο την πετρελαϊκή βιομηχανία.


Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τα νησιά, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη.


Για να συνδέσουμε τον τίτλο και την εισαγωγή της είδησης, με τον… επίλογο, πόσο μπορείς να κατηγορήσεις όσους σκέφτονται τη διαβολική σύμπτωση όλοι όσοι έχουν χαρακτηριστεί ως αιτίες του προβλήματος της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, αίφνης ανακαλύπτουν αποθέματα υδρογονανθράκων (τουλάχιστον αν στο «I» αντικαταστήσεις την Ιταλία με την Ιρλανδία, επίσης προβληματική!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου