Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το ΝΑΤΟ παραδέχεται την απόλυτη αποτυχία του πολέμου στο Αφγανιστάν

Έτοιμες οι προτάσεις για μείωση των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν Οι στόχοι τόσο των Η.Π.Α όσο και των συμμαχικών δυνάμεων τους στο ΝΑΤΟ σχετικά με...
την ασφάλεια στο Αφγανιστάν έχουν αμβλυνθεί πλέον σημαντικά, καθώς οι ηγέτες των συμμαχικών δυνάμεων σε συνέδριο στο Σικάγο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο αναγνωρίζουν την απόλυτη αποτυχία του πολέμου... Οι νέοι στόχοι πλέον θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ουτοπικές ιδέες περί δημοκρατίας ενώ και η ίδια η διατήρηση και συντήρηση δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν μπορεί να αποτελεί έναν μη-εφικτό στόχο εξαιτίας του τεράστιου κόστους, αφήνοντας έτσι πρόσφορο έδαφος δράσης στην Αλ-Κάιντα. Η κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που ερεύνησε για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr, επιζητεί πλέον από τα 60 έθνη και οργανισμούς οι οποίοι θα παρευρεθούν στο συνέδριο του Σικάγο να προστρέξουν σε σημαντική βοήθεια: για την ενίσχυση του Αφγανιστάν απαιτούνται πλέον περισσότερα από 4 δις δολλάρια ετησίως. Εξάλλου, η Αμερική θα πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του κόστους για τις ομάδες JSOC. Οι ομάδες αυτές θα συνεχίσουν να διενεργούν νυχτερινές επιδρομές και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι και το 2024, δέκα χρόνια μετά από την επίσημη ‘απόσυρση’ των δυνάμεων. Το τωρινό δυναμικό της Εθνικής Αφγανικής Δύναμης Ασφαλείας είναι περίπου στα 345.000 άτομα – με στρατό περίπου 195.000 ατόμων και αστυνομικής δύναμης περίπου 150.000. Ο στόχος βρισκόταν στο σύνολο των 352.οοο ατόμων. Όμως ούτε αυτός ο αριθμός επαρκεί: λιγότερο από το 1 τοις εκατό αυτής της στρατιωτικής και αστυνομικής δύναμης μπορεί να δράσει αυτόνομα δίχως την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ. Έτσι το ΝΑΤΟ αναμένεται να στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά μία μικρότερη σε μέγεθος δύναμη ασφαλείας, περίπου 228.500 ατόμων. Ακόμη και αυτή όμως η δύναμη θα είναι δύσκολο να συντηρηθεί οικονομικά από τη Δύση. Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί πλέον να μην παραδεχθεί ότι ο πόλεμος χάθηκε – πλέον το μέλημα των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ είναι να περιορίσουν τις οικονομικές τους απώλειες και τα τεράστια κόστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου