Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σικάτοι και προσεγμένοι σε συσσίτια. Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις

Η βρετανική Dailymail βρέθηκε σε συσσίτιο στην Αθήνα. Δείτε τι μεταφέρει από το ρεπορτάζ της...

 Η οικονομική κατάρρευση έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη των Ελλήνων, γράφει σε άρθρο της η Dailymail, η οποία φιλοξενεί ρεπορτάζ δημοσιογράφου της που βρέθηκε σε συσσίτιο στην Αθήνα. "Καλοχτενισμένη και φορώντας τεράστια γυαλιά τα οποία ενισχύουν την φινέτσα της, μια ηλικιωμένη γυναίκα δείπνησε σε συσσίτιο", γράφει το δημοσίευμα ενώ προσθέτει πως η εν λόγω γυναίκα κάποτε έτρωγε με φίλους σε κάποιο εστιατόριο κοντά στην πρεσβεία της Αθήνας αλλά τώρα δέχεται ελεημοσύνη. Περιμένει στην ουρά και παίρνει ένα πλαστικό μπολ με φασολάδα με όλη την ευγνωμοσύνη που θα μπορούσε να έχει. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος μόλις αντιλήφθηκε τη παρουσία του ιδίου και του φωτογράφου που ήταν μάρτυρες της "ντροπής" της τότε μόνο κοντοστάθηκε και τρομοκρατημένη απομακρύνθηκε, αρνούμενη να συζητήσει πως βρέθηκε σε αυτό το σημείο. "Δεν της έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η αξιοπρέπειά της", σημειώνει ένας εθελοντής στο συσσίτιο που πλησίασε τον δημοσιογράφο εκ μέρους της. "Άρχισε να έρχεται εδώ τις τελευταίες εβδομάδες και ακόμα είναι πολύ δύσκολο για εκείνη", συμπληρώνει ενώ τονίζει ότι αυτό θα είναι το γεύμα της για σήμερα.
"Όμως δεν είναι η μόνη. Στην αρχή ήταν οι μετανάστες και οι παράνομοι, τώρα προστέθηκαν οι νέοι, οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη. Και κάθε μέρα έρχονται και περισσότεροι. Έχουν γονατίσει αλλά αρνούνται να ηττηθούν από το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις της τρόικας, μένουν προσκολλημένοι στην αξιοπρέπειά τους". Γνωρίζουν καλά πως έχουν παρουσιαστεί στον υπόλοιπο κόσμο ως διεφθαρμένη χώρα που μόνη της δημιούργησε την πτώση της και τώρα αρνούνται να πληρώσουν για κάτι τέτοιο. "Αλλά το έχουν ήδη πληρώσει", σχολιάζει ο δημοσιογράφος, λέγοντας πως το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων έχει καταρρεύσει, οι φόροι πλήττουν τον λαό και η ανεργία διαμορφώνεται στο 22% και τραβά την ανηφόρα. "Ωστόσο, στην επιφάνεια, καθώς περπατά κανείς στους χαοτικούς δρόμους της Αθήνας όλα μοιάζουν παραδόξως φυσιολογικά", συνεχίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τα καταστήματα συνεχίζουν να εμπορεύονται και κίτρινα ταξί περνάνε από εδώ και από εκεί συνέχεια. "Είμαστε περήφανοι άνθρωποι" λέει μια 28χορνη δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα η οποία έχει να πληρωθεί δύο μήνες. Μου αρέσει να "στολίζομαι", να κάθομαι σε ένα cafe. ντυμένη προσεγμένα. Είναι κάτι που όλοι κάνουμε και όλοι μοιάζουμε φυσιολογικοί αλλά αν παρατηρήσεις κρατάμε ένα αναψυκτικό/ποτό όλο το απόγευμα. "Η πόλη είναι η μητέρα των φτωχών. Αυτό είναι το καθήκον μας", λέει ο αντιδήμαρχος Φώτης Προβατάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου