Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μικροτσούτσουνοι ηθικοί αυτουργοί.....

Μάνος Αντώναρος

Άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά επειδή δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι.
Σας παρακαλώ σταματήστε.
Σας παρακαλώ από το πιο βαθύ κύτταρο του είναι μου:
Σταματήστε!
Σταματήστε να αυτοκτονείτε!
Σας ι-κε-τεύ-ω!
Η απόγνωση δεν είναι λόγος.
Η ανασφάλεια δεν είναι λόγος.
Τα χρέη δεν είναι λόγος.
Η ζωή είναι ωραία. Ακόμα και χωρίς χρήματα. Ακόμα και με χρέη. Ακόμα και με άγχος. Ακόμα και....
με χαμένο έρωτα. Ακόμα και με βαρειά ασθένεια. Ακόμα και με ανίατη ασθένεια. Μέχρι και η τελευταία στιγμή είναι υπέροχη.
Το «αναπνέω-εισπνέω» είναι η πιο όμορφη διαδικασία σ’ αυτόν τον πλανήτη.
Διάβασα για την ηλικωμένη και τον γιό της που πήδηξαν από το μπαλκόνι, επειδή δεν είχαν χρήματα… επειδή χρωστούσαν… επειδή τους κυνηγούσαν οι τράπεζες… επειδή η αξιοπρέπειά τους είχε λιώσει….
Τι κρίμα!
Σας έχω εδώ μαζεμένους όλους/ες εσάς που αγαπάτε τα σπορ, τις ομάδες σας… τις ομάδες μας… ένα άλλοθι είναι… βασικά αγαπάμε τη ζωή… τα παιδιά μας… τα παιδιά των άλλων… το αεράκι στον καύσωνα… μια καραμέλα…. δυο νότες... τους ανθρώπους μας….
Και επειδή σας έχω εδώ μαζεμένους, ξέρω ότι ασφυκτιάτε, ότι έχετε προβλήματα, θυμό, μίσος… όμως έχετε την ανάσα σας… έστω κι αν δεν έχετε ούτε μισό ευρώ για να πάρετε ένα σοκολατάκι για το εγγονάκι σας… ή ένα γαρυφαλλο στην αγαπημένη σας… Μπορεί εσείς να ΜΗΝ έχετε… έχουν όμως ΟΛΟΙ/ΕΣ την παρουσία σας… Την αύρα της ύπαρξης σας…
Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.
Μου έγραψε ένας φίλος μου στο FB γιατί δεν εργάζομαι (πιά) σε κάποιο αναλογικό μέσον (εφημερίδα, κανάλι)… και με .έπιασε εξ απροόπτου… το’χα ξεχάσει… δεν εργάζομαι γιατί δεν με θέλουν… αλλά βασικά δεν εργάζομαι γιατί ΔΕΝ τους θέλω.
Μισώ όλους αυτούς του ΚΩΛΟΥΣ που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Μισώ όλα αυτά τα ΚΑΘΙΚΙΑ που παριστάνουν τους πατριώτες πολιτικούς, που θέλουν να μας σώσουν… που να μην σώσουν…
Απεχθάνομαι τη ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ κ. Βίκυ που σκορπούσε τα εκατομμύρια ευρώ σαν μαρουλόφυλλά… όχι επειδή τα σκόρπιζε… ούτε επειδή τα πήρε δάνειο… αυτό θα ήταν δικαίωμά της… την απεχθάνομαι επειδή μας έβγαζε τη γλώσσα με χρήματα ΔΙΚΑ ΜΑΣ… η σκατοβλαχάρα… Την μιζώ γιατί ανάγκασε πολλούς ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή τους να κάνουν (έστω και ενδόμυχα) τη σύγκριση.
Μισώ τον ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟ άνδρα της, που παρα λίιιιιιιιιιιιιγο να ήταν Πρωθυπουργός μας… και είναι μικροτσούτσουνος όχι λόγω μεγέθους του πουλιού του, αλλά επειδή έφτυσε στα μούτρα τους ανθρώπους που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους… επειδή αποπάτησε στη λέξη σοσιαλιστής… επειδή διέφθειρε τα ίδια του τα παιδιά… όλα τα παιδιά…και από τον πρώτο του γάμο και από τον δεύτερο και επειδή με όλα αυτά που έκανε, ανάγκασε μερικούς ανθρώπους (κάνοντας τη συγκριση) να πηδήξουν από μπαλκόνια, να αυτοπυροβοληθούν, να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό τους, να αφήσουν το γκάζι ανοικτό… χωρίς να υπολογίζω αυτούς που πέθαναν από εγκεφαλικά επεισόδια, εμφράγματα, στεναχώρια….
Όχι αγαπημένοι μου… ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!
Προεκλογικά έγινε γνωστό ο,τι 2.000 συμπατριώτες μας αυτοκτόνησαν. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας απ’ αυτούς τους ΚΑΘΙΚΙΑ τους πολιτικούς να κάνει μια δήλωση… να αποσυρθεί από την πολιτική… να ζητήσει συγγνώμη… μια τόσο δα υπέροχη λέξη, που δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν…. δεν βρέθηκε ούτε ένας ΚΩΛΟΣ μεγαλοδημοσιογράφος να αρπάξει από τον γιακά έναν απ’ αυτά τα ΚΑΘΙΚΙΑ live και να του χώσει ένα χαστούκι. Καθε τρις και λίγο ανακαλύπτουν μια λέξη: πόλωση, διακύβευμα... τη λένε και χαμογελάνε στον φακό... χαϊδεύοντας αυτάρεσκα τα μανικετόκουμπά τους.
Και σεις μωρέ αυτοκτονείτε;
Αυτοκτονείτε επειδή αυτοί μεταφράζουν λάθος τις δηλώσεις του Σόϊμπλε;
Επειδή αποκρύπτουν εδώ και χρόνια την ευρωπαϊκή αλήθεια;
Επειδή σας τηλεφωνούν από τις τράπεζες;
Γεμίζετε απίστευτη λύπη τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τους φίλους σας, όλους μας…επειδή ΟΛΟΙ αυτοί κρύβουν μια ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ μέσα τους;
Δεν φαντάζομαι να φαντάζεστε ότι η μοναδική ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΑΡΑ είναι η Βίκυ Σταμάτη! Ε;
Σας έχω όλους/ες εδώ μαζεμένους/ες και σας το ζητώ ως χάρη:
Πιάστε το χέρι του διπλανού σας, που ξέρετε ότι έχει φτάσει στα πρόθυρα του τίποτα… ή μπορεί και να’χει κάνει και 2 βήματα στον κήπο του τίποτα…πιάστε του το χέρι και χαϊδέψτε το… Δωστε του μια τζούρα αισιοδοξίας…
Δεν αξίζει τον κόπο μωρέ… Πώς το λένε;
Μόνο αν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα μπορέσουμε να τους εξαφανίσουμε… ΟΛΟΙ όμως… χωρίς κανέναν ΑΠΟΝΤΑ… Για τη ζωή μας μωρεεεεεεε… και για τη ζωή των παιδιών μας… και των παιδιών των παιδιών μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου