Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εσείς;

ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εσείς;
Ενώ η οικονομία καταρρέει, κάποιοι επιχειρηματίες τιμούν τη λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ. Παράγουν στην Ελλάδα, δίνουν δουλειά σε Ελληνες, αγοράζουν ελληνικές πρώτες ύλες. Τους τιμούμε μέσα από τη νέα στήλη τουnewsbomb.gr Ας είμαστε ρεαλιστές. Σε κανέναν επιχειρηματία δεν συμφέρει να «επιμένει ελληνικά» αυτές τις ημέρες. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Η υπερφορολόγηση είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο. Οι βαλκανικές χώρες και, βέβαια, η Κίνα, η Ινδία, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια και ένα φιλόξενο περιβάλλον για το άνοιγμα νέων εργοστασίων. Οι εισαγόμενες πρώτες ύλες από τις αναπτυσσόμενες χώρες πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Η πιο λογική κίνηση για κάποιον που βλέπει τα κέρδη του να μειώνονται με ταχείς ρυθμούς είναι να κλείσει το εργοστάσιό του στο Μενίδι, στον Βόλο, στην Θεσσαλονίκη και να το μεταφέρει αλλού. Και πολλοί το έχουν ήδη κάνει.
Την ίδια ώρα μιλάμε για ανάπτυξη μέσω της παραγωγής. Μιλάμε για τη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών. Είναι η καραμέλα στο στόμα των πολιτικών μας για το πώς θα βγούμε από την κρίση –κι όμως κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για την προστασία των ελληνικών βιομηχανιών και των μικρότερων επιχειρήσεων ντόπιας παραγωγής κι ας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία. Σε αυτά, προσθέστε και το σκηνικό του εύκολου δανεισμού τα τελευταία δεκαπέντε – είκοσι χρόνια, που ώθησε πολλούς από τους πρώην παραγωγούς στο εμπόριο και εκατοντάδες εργοστάσια στο κλείσιμο…
Είναι εύκολο να ξαναπάρει μπρος αυτή η μηχανή; Η απάντηση είναι όχι. Αλλά υπάρχουν μερικές δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν τα φώτα τους σε όποιον θέλει να το προσπαθήσει. Αποτελούν παραδείγματα άξια θαυμασμού: Επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα. Στο εργατικό της δυναμικό, στις πρώτες ύλες της, ακόμη και στην αισθητική της.
Αυτές τις επιχειρήσεις, ξεκινώντας από αύριο και κάθε Τρίτη θα σάς παρουσιάζουμε από την στήλη «Ψωνίζουμε Ελληνικά» του newsbomb.gr. Όχι μόνο γιατί αυτές επιμένουν να… ψωνίζουν ελληνικά (εργάτες, ύλες, εγκαταστάσεις κ.λπ), ούτε μόνο για να σας προτρέψουμε κι εσείς να ψωνίζετε ελληνικά (τα προϊόντα τους είναι υψηλής ποιότητας και εξάγονται με επιτυχία στο εξωτερικό). Θα το κάνουμε, κυρίως, γιατί μέσα από τις ιστορίες τους θα θυμηθούμε τι πάει να πει ελληνικό φιλότιμο και τι μπορεί να πετύχει ο Έλληνας όταν το θέλει. Το «Ψωνίζουμε Ελληνικά» δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία για να μένουν τα λεφτά των Ελλήνων στην Ελλάδα και να επενδύονται σε ελληνικά προϊόντα. Είναι μια απόδειξη ότι ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη και να κερδίσουμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου