Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εντυπωσιακή η ευφυΐα των δελφινιών

Τα δελφίνια ανήκουν αναμφίβολα στη κατηγορία των εξυπνότερων ζώων και μια νέα...
μελέτη του γονιδιώματος του ρινοδέλφινου αποκάλυψε ότι τα υδρόβια θηλαστικά μοιράζονται τελικά πολλά κοινά γονίδια με τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα μπορούν να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στο καθρέφτη και να κατανοούν απλές... ιδέες – μια ικανότητα που περιορίζεται στα πρωτεύοντα θηλαστικά όπως τον άνθρωπο και τους χιμπατζήδες. Επιπλέον, κατανοούν την έννοια της ομαδικότητας και είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την συναισθηματική κατάσταση των ομοειδών τους. Αν και τα δελφίνια και ο άνθρωπος μοιράζονταν έναν κοινό πρόγονο πριν από περίπου 95 εκατομμύρια χρόνια, όσον αφορά στη νοημοσύνη, στη κοινωνική συμπεριφορά και στην επικοινωνία μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα δελφίνια δεν διαφέρουν σημαντικά από τον πίθηκο και την μαϊμού. Επιπλέον, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 228 αλληλουχίες γονιδίων στα δελφίνια έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με άλλα θηλαστικά, όπως τον σκύλο, τις αγελάδες ακόμα και τον άνθρωπο. «Γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια διαθέτουν έναν μεγάλο εγκέφαλο, ωστόσο θέλαμε να εξηγήσουμε το μέγεθος του από μοριακής άποψης. Είναι ιδιαίτερα ευφυή ζώα με υψηλή γνωστική ικανότητα. Κατανοούν αφηρημένες έννοιες όπως το μηδέν. Δεν διαφέρουν σημαντικά από τους χιμπατζήδες. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ διαφέρουν τόσο από εμάς, στη πραγματικότητα άλλο τόσο μας μοιάζουν», τονίζει ο καθηγητής Michael McGowen, από την Ιατρική Σχολή του Wayne State University του Μίσιγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου