Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα κουφέτα και ο συμβολισμός τους

Τα κουφέτα τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός γάμου, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι συνήθιζαν να ακατεύουν αμύγδαλα και αργότερα καρύδια με μέλι. Το αμύγδαλο ως καρπός συμβολίζει τη γονιμότητα ενώ το γλυκό (μέλι-ζάχαρη) και πικρό (αμύγδαλο-καρύδι) συμβολίζουν τις κοινές χαρές και λύπες που θα περάσει το ζευγάρι. Πολύ αργότερα, κατά το 13ο αιώνα εμφανίστηκαν στη Γαλλία τα κουφέτα με αμύγδαλο επικαλυμμένο με ζάχαρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνήθεια συνεχίζεται και στις μέρες μας με την μορφή της μπομπονιέρας ή του βάζου με μέλι και καρύδια. Όσον αφορά στον αριθμό των κουφέτων, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι ζυγός, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πλέον, έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι ο αριθμός θα πρέπει να είναι μονός, δηλάδη να διαιρείται μόνο με τον αριθμό 1 και τον εαυτό του. Αυτό υποτίθεται συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού και ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους χωρίσει παρά μόνο ο θάνατος (το 1) ή οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους. http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου