Έχουν υπάρξει στο παρελθόν μεγάλες μορφές της ανθρωπότητας που έχουν εφεύρει τέχνες και επιστήμες ωφέλιμες για τον άνθρωπο και έχουν δημιουργήσει Θεσμούς που σταδιακά τον απομάκρυναν από την κατάσταση του ζώου και τον έφεραν κοντά στην κατάσταση του ελλόγου όντος.
Αυτοί ήσαν οι Έλληνες. Απλόχερα ο Μέγας Αλέξανδρος μοίρασε στους βαρβάρους της τότε οικουμένης τα επιτεύγματα του Ελληνικού Πολιτισμού εκπολιτίζοντας και εξανθρωπίζοντας τους....


Όσες βαρβαρικές φυλές ανήκαν σε εκείνες που μπορούν να αφομοιώσουν πολιτισμό αφομοίωσαν ότι μπορούσαν από τους Έλληνες, ενώ εκείνες που ανήκουν σε φυλετικούς τύπους ανίκανους να αφομοιώσουν πολιτισμό δεν έλαβαν σχεδόν τίποτα παραμένοντας σε νομαδική κατάσταση στις ερήμους της Ασίας και κυρίως της Αφρικής.

Έτσι λοιπόν ο Ελληνισμός κατέστησε τα επιτεύγματα του κτήμα της ανθρωπότητας. Εκείνα που δεν παρέδωσε, ήταν τα όσια και τα ιερά του διότι αυτό θα ήταν ύβρις και ιεροσυλία. Εν εξ αυτών ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεγονός με εξέχουσα θέση στο γίγνεσθαι των μεγάλων μας προγόνων.

Θα κάνω εδώ μια παρένθεση για να τονίσω ότι όταν θέλουμε να αναβιώσουμε μια τελετή που κάποιοι άλλοι έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν είτε αυτή είναι θρησκευτική είτε αθλητική κλπ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΓΚΥΡΗ.

Στην περίπτωση των σύγχρονων "ολυμπιακών αγώνων" ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΟΘΕΣΙΑ" και μάλιστα ένα εκ των σημαντικότερων αυτό της μη συμμετοχής ΒΑΡΒΑΡΩΝ σε αυτούς.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούσαν έναν από τους σπουδαιότερους μαζί με τις Αμφικτιονίες και την συμμετοχή στα Μυστήρια και τα Μαντεία συνδετικούς κρίκους μεταξύ των Ελληνικών Πόλεων Κρατών και δεν επιτρεπόταν να συμμετέχουν βάρβαροι και δούλοι.

Για αυτό όταν αποδεικνύουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι στους πλαστογράφους της ιστορίας γυφτοσκοπιανούς χρησιμοποιούμε μεταξύ των άλλων ακλόνητων αποδεικτικών τεκμηρίων και αυτό της συμμετοχής των Μακεδόνων Βασιλέων εις τους Ολυμπιακούς Αγώνες γεγονός που αποδεικνύει αυτόχρημα την Ελληνικότητα τους εφόσον βάρβαροι (μη Έλληνες) δεν συμμετείχαν εις τους Αγώνες αυτούς.   

Η συμμετοχή βαρβάρων, δηλαδή μη Ελλήνων καθιστά τόσο έγκυρους τους αγώνες όσο έγκυρος θα ήταν ο γάμος ενός Ορθόδοξου Δεσπότη (ο Θεός να με συγχωρέσει)...

Γεώργιος Παπασημάκης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ