Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ένας Έλληνας θα προσφωνήσει τον Ομπάμα στο συνέδριο των δημοκρατικών


Ο Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου), πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, ένας από τους βασικότερους ομιλητές στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, θα δώσει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον αέρα για το πανηγυρικό χρίσμα του υποψήφιου για το ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών με το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο.
Ο τέως κυβερνήτης της Φλόριντα, Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου) θα είναι ένας από τους βασικότερους ομιλητές στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα, με κύριο στόχο να δώσει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το χρίσμα να επιδιώξει επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών με το δημοκρατικό ψηφοδέλτιο.

Την υποψηφιότητα Ομπάμα για μια ακόμα θητεία στον Λευκό Οίκο θα υποβάλει επίσημα στο συνέδριο ο τέως Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και υπέρ της υποψηφιότητας αυτής, όπως μεταδίδεται, θα μιλήσουν η Πρώτη Κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα, ο τέως Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ και ο ομογενής τέως Κυβερνήτης Τσάρλι Κριστ.

Ο Τσάρλι είναι εγγονός μετανάστη από την Κύπρο, του Αδάμ Χριστοδούλου, ο οποίος ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1914 χωρίς να ξέρει την γλώσσα, χωρίς να έχει καμιά ειδικότητα και με μόνο ένα Εγγλέζικο νόμισμα των 5 σελινιών στην τσέπη. Έφτασε με πλοίο στο Έλις Άϊλαντ της Νέας Υόρκης έχοντας στο στήθος του μια πινακίδα με τα στοιχεία του, γιατί δεν μπόραγε ο ίδιος να τα πει προφορικά. Πληροφορήθηκε πως ζητούσαν ένα λούστρο να βάφει και να γυαλίζει παπούτσια σε μια μικρή περιοχή, την Αλτούνα, της Πενσυλβανία. Πήρε την δουλειά εκείνη από την οποία και αμείβονταν 5 δολάρια τον μήνα.

Το φτωχαδάκι ο Αδάμ κουβάλαγε ένα κασελάκι με βαφές παπουτσιών και βούρτσες κάτω από την μασχάλη του αμέτρητες ώρες κάθε μέρα για να βγάζει τον επιούσιο. Παντρεύτηκε κι απόχτησε 3 παιδιά, μια κόρη και δυο γιούς. Κατάφερε με αιματηρές οικονομίες να τα σπουδάσει και τα τρία. Η κόρη έγινε σπουδαία εκπαιδευτικός, ο ένας γιός πετυχημένος φαρμακοποιός και ο άλλος γιός διακεκριμένος γιατρός. Ο Τσάρλι Κριστ που θα παρουσιάσει τον Ομπάμα στο Συνέδριο των Δημοκρατικών είναι γιός του γιατρού της οικογένειας.

Ο Τσάρλι κυνήγησε κι έπιασε το Αμερικανικό Όνειρο. Αναδείχτηκε Κυβερνήτης της Φλόριντα, που είναι μια από τις τέσσαρες μεγαλύτερες Πολιτείες της Αμερικής.


Κι όταν έληξε η τετραετής θητεία του, το 2010, επεδίωξε να γίνει Γερουσιαστής της Φλόριντα στην Ουάσιγκτον. Αλλά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στο οποίο ανήκε, επέλεξε άλλον, τον Μάρκο Ρούμπιο, ως υποψήφιο για την έδρα αυτή. Έτσι λοιπόν ο Τσάρλι έκρινε ότι το μόνο που του απέμενε ήταν να κατέβει στις ίδιες εκλογές ως Ανεξάρτητος υποψήφιος Γερουσιαστής. Τελικά ο Ρούμπιο κέρδισε την αναμέτρηση τόσο με τον Τσάρλι όσο και με τον δημοκρατικό αντίπαλό του και υπηρετεί σήμερα στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τσάρλι Κριστ έφυγε τότε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή, όπως έλεγε, το κόμμα αυτό τον εγκατέλειψε. Προσχώρησε στο Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο και τον εκφράζει, όπως φαίνεται, περισσότερο. Η σχέση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα ήτανε πάντα καλή, ακόμα και στα χρόνια που ο Τσάρλι υπηρετούσε ως Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στενά πάνω σε διάφορα προγράμματα. Δεν εξέπληξε λοιπόν κανέναν αναλυτή το ότι ο Τσάρλι Κρίς αποφάσισε να υποστηρίξει την επανεκλογή του Προέδρου Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.


Έκπληξη όμως, τουλάχιστον για τον πιο πολύ κόσμο, αποτελεί η πρόσκληση που λέγεται ότι του εστάλη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Ομπάμα από το βήμα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, την ερχόμενη εβδομάδα στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Με πληροφορίες από την Voice of America

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου