Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

20 Σεπτεμβρίου 1942: Μία αντιστασιακή δυναμική πράξη στην καρδιά της Αθήνας

Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου

Μέσα στο ζόφο της γερμανικής κατοχής, μια δράκα Ελλήνων Πατριωτών εξετέλεσε την επικίνδυνη δυναμική αντιστασιακή ενέργεια.
Ανατίναξε την έδρα της προδοτικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στην οδό Γλάδστωνος και Πατησίων.
Αποτέλεσμα: Σκοτώθηκαν 29 μέλη της ΕΣΠΟ – που στρατολογούσε πεινασμένους Έλληνες να πολεμήσουν στο πλευρό των Γερμανών στο ρωσικό μέτωπο –και 43 Γερμανοί στρατιωτικοί.
Το θανατηφόρο αυτό γεγονός οδήγησε στην άμεση διάλυση της ΕΣΠΟ. «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του
Λονδίνου και της Μόσχας χαρακτήρισαν το εγχείρημα ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη».
Οργανωτής αυτής της αντιστασιακής πράξης η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) – τότε η Ελλάδα είχε τέτοιους νέους – της οποίας ηγείτο ο αεροπόρος Κώστας Περίκος με άμεσους συνεργάτες τούς: Θάνο Σκούρα, Γιάννη Κατεβατη, Δημήτρη Λόη, Διονύση Παπαδόπουλο και Ιουλία Μπίμπα.
Όμως η Ελλάδα έχει ήρωες και πατριώτες αλλά και πολλούς προδότες.
Αυτοί κατέδωσαν την οργάνωση, τον αρχηγό της και τους άμεσους συνεργάτες τους, οι οποίοι εκτελέστηκαν το Φεβρουάριο του 1943.
Για την Ιουλία Μπίμπα επιφυλάχθηκε πιο «πολιτισμένος» τρόπος: «Εκτελέστηκε στη Γερμανία δια πελέκεως».
Οι προτομές  των εκτελεσθέντων πατριωτών βρίσκονται στον ίδιο τόπο να θυμίζουν την ηρωική τους πατριωτική δράση, εν μέσω καφενείων, οι θαμώνες των οποίων αγνοούν το γεγονός! Ούτε από περιέργεια δεν ρίχνουν ματιά στις προτομές να διαβάσουν τα ονόματα!
Είναι οι σύγχρονοι Αυστραλοπίθηκοι εν μέσω μιας σάπιας Ελλάδας, η οποία ανακήρυξε τον πατριωτισμό σε ρατσισμό και ποινικό αδίκημα. Σημεία των νοσηρών καιρών. Οι Έλληνες μεταλλάχθηκαν και γι’ αυτό βιώνουμε τη δεύτερη Γερμανική κατοχή. Όμως, λαός γονατισμένος θα είναι  σκλαβωμένος και χωρίς τα SS.
Τότε, στο από 28 Οκτωβρίου 1941 «Εγερτήριο Σάλπισμά της», η ΠΕΑΝ κατέληγε: «Έλληνες, Ελληνίδες, Ελληνόπουλα, Ελληνοπούλες, να είμαστε πάντα έτοιμοι και να μη ξεχνάμε ότι είμαστε «ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΑΙ»».
Τότε οι Έλληνες πολεμούσαν και σκοτώνονταν για την Ελευθερία της πατρίδας. Τώρα, εκλιπαρούν τους εκφυλισμένους πολιτικάντηδες να τους επιτρέψουν να ζήσουν!!!
Κατάπτωση.
Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων σκύβει μπροστά στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, τιμώντας με τούτες τις γραμμές το ιστορικό αυτό γεγονός και καλεί τους Αθηναίους να καταθέσουν ένα τριαντάφυλλο στις προτομές των ηρώων.
Σημ. Τα στοιχεία τα μεταφέρω από την έκδοση: «Σύλλογος Φίλοι της ΠΕΑΝ», Εκδόσεις Διογένης – Πέτρος Κουλουφάκος – χορηγός Α.Τ.Ε.», με τίτλο: Μυστικός Τύπος της Κατοχής. Θα ήταν πατριωτικά και εθνικά χρήσιμο αν κάποιοι πατριώτες ή και ο Δήμος Αθηναίων αναλάμβαναν να θεσμοθετήσουν μία ετήσια εκδήλωση ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ στον τόπο της ανατίναξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου