Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί όλα τα κόμματα έχουν “ξεγραμμένες” τις Ένοπλες Δυνάμεις έναντι της τρόϊκας!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ Μέσα στον ορυμαγδό της υπερπληροφόρησης -και παραπληροφόρησης- που έχει να κάνει με τις περικοπές μισθών, συντάξεων αλλά και των αποδοχών στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων, “χάνουμε” το βασικό συμπέρασμα αυτής της υπόθεσης: όλα τα κόμματα έχουν τις ΕΔ “ξεγραμμένες”. 

Δεν υπάρχει νομίζουμε ίχνος υπερβολής σ΄ αυτό το συμπέρασμα.

  • Η ΝΔ που είναι κυβέρνηση δεν τήρησε ούτε μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις με τις οποίες ουσιαστικά παραπλάνησε μεγάλο μέρος των στρατιωτικών.


  • Κι αν ακόμη δεχτούμε δεν είχε υπολογίσει την …αποφασιστικότητα της τρόϊκας, δεν έδειξε καμία διάθεση να πει ένα σθεναρό “όχι” σ΄ ότι κι αν της ζητήθηκε από τους τροϊκανούς για τις ΕΔ.

Η ΝΔ είναι σαφές ότι έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος που θα το καταλάβει πιθανότατα στις επόμενες εκλογές: θεώρησε τους στρατιωτικούς δεδομένους.

  • Το ΠΑΣΟΚ; Αντιπροσωπεία του ανεβαίνει σήμερα στο ΥΕΘΑ για να συναντηθεί με τον Π.Παναγιωτόπουλο και να ενημερωθεί για τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν προταθεί στη τρόϊκα.

Είναι σχεδόν …ανέκδοτο να ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι ενδιαφέρεται τώρα για τις ΕΔ. Είναι το κόμμα που με ΥΕΘΑ τον σημερινό αρχηγό του Ευάγγελο Βενιζέλο, “επιτέθηκε” με βάναυσο και αρκετές φορές συκοφαντικό τρόπο στις ΕΔ.

Συνδύασε τις περικοπές με τόνους λάσπης εναντίον των στρατιωτικών , τους οποίους παρουσίασε στην υπόλοιπη κοινωνία ως προνομιούχους! Δεν αναγνώρισε ποτέ το λάθος του. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο νέος αρχηγός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Φάνηκε και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ ,ούτε που ασχολήθηκε με την Εθνική Άμυνα! Συνεπώς δεν πείθει κανένα ότι θα ασχοληθεί τώρα.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομεί! Θέλει να προσεγγίσει τις ΕΔ, αλλά…κάτι τον κρατάει μακρυά. Σαφείς θέσεις δεν έχει.

  • Ανθρώπους που να γνωρίζουν καλά τα θέματα της Άμυνας και του προσωπικού τους δεν διαθέτει και δεν δείχνει και διάθεση να αποκτήσει.


  • Λέει ότι είναι στο πλάϊ των στρατιωτικών αλλά δεν κάνει και πολύ φασαρία ως αξιωματική αντιπολιτευση που είναι ,ίσως για να μην στεναχωρήσει όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη βλέπουν τις ΕΔ και τους στρατιωτικούς με καχυποψία.

  • Η ΔΗΜΑΡ μέχρι τώρα σ΄ όλες τις προτάσεις που έχει κάνει για την άμυνα, μόνο περικοπές προτείνει. Ίσως ο χώρος των ΕΔ να είναι ο μόνος στον οποίο μπορεί να παίρνει ακόμη “πιστοποιητικό αριστεροσύνης”.

  • Η οποία μέχρι πρόσφατα πήγαινε μαζί με το σύνθημα “κόψτε -γενικώς- από την ΄Αμυνα”.

  • Το ΚΚΕ κατατρέχεται κι αυτό από τα ίδια σύνδρομα που δεν επιτρέπουν στην Αριστερά να αποδεχτεί ότι οι ΕΔ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ότι οι στρατιωτικοί είναι κι αυτοί εργαζόμενοι,που εκτός από την ιερή υποχρέωση εκπλήρωσης του όρκου στην πατρίδα ,έχουν και δικαιώματα που καταπατώνται βάναυσα.

  • Η Χρυσή Αυγή; Αυτή έχει μείνει σταθερά στον στρατό που τα μέλη και τα στελέχη της γνώρισαν από τα βιβλία.

Στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Τα όσα υποστηρίζουν τώρα και από το βήμα της Βουλής θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική.

“Ούτε μια σφαίρα λιγότερη για τις ΕΔ”, φωνάζει σε κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής Μιχαλολιάκος.

  • Το θέμα είναι ότι για δεν έχει πει ούτε μια λέξη για τα όσα υφίστανται τα στελέχη των ΕΔ που ξέρουν πολύ καλύτερα από τον ίδιο ότι έχει σχέση με τις σφαίρες. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ασχοληθεί καν με το προσωπικό των ΕΔ έχοντας προφανώς την άποψη -που έχει εκφραστεί από ΜΜΕ που ελέγχει- ότι οι στρατιωτικοί …είναι μοναχοί που πρέπει να μονάσουν!

Συμπέρασμα; Κανένα από τα κόμματα που υποτίθεται …μάχονται και για τις ΕΔ αυτής της χώρας δεν ασχολούνται πραγηματικά μαζί τους. Όχι μόνο δεν έχει περάσει ακόμη και ως σέψη το ενδεχόμενο να πουν ένα μαζικό πολιτικό όχι στις παράλογες πλέον απαιτήσεις της τρόϊκας, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το χώρο των ΕΔ ως ένα…κουμπαρά τον οποίο όμως εδώ και πολλά χρόνια έχουν αδειάσει.

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου