Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Σε χώρο υποδοχής επενδύσεων μετατρέπεται η Β.Ελλάδα»

Θ.Καράογλου: «Σε χώρο υποδοχής επενδύσεων μετατρέπεται η Β.Ελλάδα»Σε χώρο υποδοχής επενδύσεων και κέντρο προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, μετατρέπεται η βόρεια Ελλάδα, τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισης του νομοσχεδίου «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, με το σχέδιο νόμου αυτό επιταχύνεται ο χρόνος έγκρισης επενδυτικών σχεδίων, μειώνονται σημαντικά οι επιβαρύνσεις για τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδος και απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα. Ο υπουργός επισήμανε ιδιαίτερα ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί στο ακέραιο τους ενδιαφερόμενους επενδυτές –ειδικά στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία οι παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν εθνικό στόχο– και τόνισε τη φιλοδοξία της κυβέρνησης για την προσέγγιση επενδύσεων ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Ο κ. Καράογλου επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις με βάση τις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο υπουργός, ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που υποδέχεται, επεξεργάζεται και αξιολογεί η ΕΜΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης τόνισε, ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην επιτάχυνση υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα μέτρα, και στην άμβλυνση των στρεβλώσεων του νομικού πλαισίου. Ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τίθεται ο επενδυτικός νόμος τις επόμενες ημέρες, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι θα στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας που αποτελεί προαπαιτούμενο σε όλες τις δράσεις της κεντρικής κυβέρνησης κι επίσης έδωσε έμφαση στην προώθηση νέων επενδυτικών εργαλείων στην κατεύθυνση της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου