Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Η κρίση θα επιδεινωθεί και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ»

Η κρίση στην ευρωζώνη θα επιδεινωθεί προτού υποχωρήσει και η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη νομισματική ένωση σε διάστημα ενός έτους, εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξή του ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ. «Δεν νομίζω πως έχουμε δει τα χειρότερα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα που η Ευρώπη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες», δήλωσε ο Μποργκ στη δημόσια σουηδική ραδιοφωνία. Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, η χώρα του οποίου δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, είπε πως δεν θα ήταν έκπληξη για αυτόν αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να φύγει από την ευρωζώνη στο προβλέψιμο μέλλον. Υπογράμμισε πως «ακόμα κι αν υπάρχει μια μεγάλη υποστήριξη για τη χώρα αυτή στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία θα εγκατέλειπε πρακτικά το ευρώ σε έξι, εννέα ή δώδεκα μήνες». Είπε πως δεν είναι βέβαιο ότι «πρέπει να δραματοποιούμε ένα τέτοιο σενάριο. Οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι προετοιμασμένες για προβλήματα με την Ελλάδα», είπε, παραδεχόμενος ωστόσο πως «τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ πιο πολύπλοκα στην Ευρώπη». Ο Α. Μποργκ επισήμανε πως η Αθήνα πρέπει να φροντίσει ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, υπογράμμισε, οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ενέκρινε το κοινοβούλιο δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις Αρχές, όπως θα έπρεπε. Ο κ. Μποργκ εκτίμησε επίσης πως η Ισπανία μπορεί να χρειαστεί ένα σχέδιο διάσωσης, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα δημόσια οικονομικά τους. «Νομίζω πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε (το ενδεχόμενο) να χρειαστεί να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την Ισπανία», είπε, αναφερόμενος στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου