Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν η γελοιότητα γίνεται επικίνδυνη

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Στα όρια του “ιερού πολέμου” φαίνεται ότι βρίσκονται οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου, λίγες μόνο ημέρες μετά την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Και αφορμή γι' αυτό ένα απόσπασμα μίας ταινίας που ανέβηκε στο youtube. Στην οποία ταινία απεικονίζεται με υβριστικό για τους μουσουλμάνους τρόπο, ο Μωάμεθ. Αντί όμως να... προσβληθούν, αυτοί ξεχύθηκαν για μία ακόμη φορά σε έναν “αγώνα” κατά της Δύσης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ως κόστος αρκετούς νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Λιβύη, ο οποίος μάλιστα φέρεται να
βιάσθηκε, πριν δολοφονηθεί.
Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα μόνο της πρώτης ημέρας διαμαρτυρίας. Ακολούθησαν – και μάλλον θα ακολουθήσουν – και άλλες, κατά την διάρκεια των οποίων είχαμε συνεχείς επιθέσεις κατά πρεσβειών όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και της Γερμανίας και της... Ελβετίας στην περίπτωση του Ιράν, αλλά μέχρι και σε εστιατόρια φάστ-φούντ.
Στο Χαρτούμ του Σουδάν περίπου 5.000 ισλαμιστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας. Ένας μέρος των διαδηλωτών εισέβαλαν και πυρπόλησαν το κτίριο, ενώ κινήθηκαν και κατά της παρακείμενης πρεσβείας της Βρετανίας. Αργότερα κινήθηκαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Τυνήσιοι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν το απόγευμα της Παρασκευής στην αυλή του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα, υπερφαλαγγίζοντας τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους σταματήσουν εκτοξεύοντας δακρυγόνα και πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.
Στον Λίβανο να άτομο σκοτώθηκε στα επεισόδια για την επίμαχη ταινία αλλά και για την έλευση του Πάπα που έφτασε στη χώρα την Παρασκευή. Στην Τρίπολη διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε φαστ-φουντ σε διαμαρτυρία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του Πάπα και κατά των ΗΠΑ.

Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στην Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν ενώπιον 4.000 διαδηλωτών οι ουλεμάδες επικήρυξαν τον σκηνοθέτη της ταινίας με το ποσό των 5 εκατομμυρίων αφγκάνι (περίπου 100.000 δολάρια). Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν επίσης ένα πορτρέτο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια.
Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην πρώτη, επικεφαλής των διαδηλωτών τέθηκε ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ο οποίος κάλεσε και πάλι την αμερικανική κυβέρνηση «να ζητήσει συγγνώμη από τους Άραβες και τους μουσουλμάνους για την προσβλητική ταινία και να οδηγήσει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη» ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Στο Αμάν της Ιορδανίας περίπου 100 ισλαμιστές διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου Ομπάμα. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκέντρωσε και η κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι σε άλλο σημείο της πόλης.
Περίπου 200 σαλαφιστές διαδήλωσαν στο Ραμπάτ, στο Μαρόκο, και άλλοι 300 νέοι έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στην Καζαμπλάνκα.
Κινητοποιήσεις είχαμε και στο Ιράκ, όπου για πρώτη φορά οργανώθηκαν διαδηλώσεις και σε περιοχές των σουνιτών. Η μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις ήταν αυτή της Βασόρας.. Παρόμοιες κινητοποιήσεις, χωρίς επεισόδια, έγιναν επίσης στη Βαγδάτη, στο Ραμάντι, στην Φαλούτζα και στη Νατζάφ. Μερικές εκατοντάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν επίσης στο τζαμί της Μομπάσα στην Κένυα και έκαψαν την αμερικανική σημαία. Οι πιστοί δεν βγήκαν πάντως στους δρόμους της πόλης γιατί φοβήθηκαν ότι η αστυνομία θα αντιδρούσε βίαια.
Περίπου 500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα και στην Σαναά της Υεμένης. Μια διμοιρία πεζοναυτών από την αντιτρομοκρατική μονάδα ασφαλείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού εστάλη στη Σαναά για να ενισχύσει την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας.
Ο στρατός της Νιγηρίας άνοιξε πυρ στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος, στην κεντρική Νιγηρία.
Τέλος, εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδηλωτές επιτέθηκαν την Παρασκευή στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι (πρώην Μαντράς) στη νοτιοανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 86 ατόμων.
Είναι σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι ακόμη και εάν οι “εξεγέρσεις” κατά της Δύσης δεν είναι μαζικές σε όλες τις χώρες, αυτό συμβαίνει μόνον και μόνον οι στρατοί και οι αστυνομίες των χωρών αυτών, δεν διστάζουν να πυροβολήσουν στο ψαχνό κατά διαδηλωτών.
Προσπάθεια “προβοκάτσιας” από έναν κόπτη Χριστιανό της Αιγύπτου
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρόλο που στην αρχή έγινε γνωστό ότι την ταινία είχε σκηνοθετήσει και παράγει κάποιος εβραίος, τελικά ήταν ένας κόπτης χριστιανός της Αιγύπτου που προσπάθησε προφανώς με αυτό τον τρόπο να προβοκάρει βίαιες αντιδράσεις μουσουλμάνων και τα κατάφερε. Παρόλο που οι προβοκάτσιες είναι αν μη τι άλλο... καταδικαστέες, μπορεί κανείς να αντιληφθεί μια τέτοια πράξη από μία θρησκευτική ομάδα που έχει υποστεί όσα οι κόπτες στην Αίγυπτο από φανατικούς μουσουλμάνους. Αρκεί να φανταστεί κάποιος πώς κάποτε οι κόπτες ήταν η πλειοψηφία στην Αίγυπτο. Τώρα πια έχουν περιθωριοποιηθεί τόσο πολύ που ασχολούνται κυρίως με τα... σκουπίδια, ενώ δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τις περιπτώσεις δολοφονιών Κοπτών από φανατικούς μουσουλμάνους, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει... χιονοστιβάδα.
Και από ό,τι φαίνεται αυτή η προβοκάτσια πέτυχε, αναδεικνύοντας την οργή και το μίσος του μουσουλμανικού κόσμου κατά της Δύσης.
Μια οργή η οποία από ό,τι φαίνεται αναζητά απλά τρόπους και αφορμές για να εκδηλωθεί. Και δεν μπορεί κανείς να πεί ότι πρόκειται για οργή για το ... τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη ή άλλες περιπτώσεις όπου έχουν αδικηθεί οι μουσουλμάνοι. Πρόκειται για ένα τυφλό, φανατικό μίσος κατά ο,τιδήποτε δεν συμβαδίζει τουλάχιστον με τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
Και ακριβώς αυτό το μίσος είναι που κάνεις τις μουσουλμανικές κοινότητες, πολύ πιο ισχυρές, αφού λειτουργεί ως ένας πολύ δυνατός συνεκτικός κρίκος μεταξύ τους. Τους προσφέρει την εικόνα ενός κοινού εχθρού, αυτού τον οποίο πρέπει να εκδικηθούν.
Ο αραβικός εθνικισμός του χτές, δίνει την θέση του στον “εθνικισμό” του Έθνους του Ισλάμ. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί ο αντίπαλος δεν είναι η “Αμερική” ή οι Σιωνιστές, όπως θα ήθελαν κάποιοι να ελπίζουν. Αντιθέτως ο εχθρός είναι ο,τιδήποτε δεν είναι αυτοί. Και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους κόπτες της Αιγύπτου, τους Ινδουϊστές Σίχ, και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα που βρίσκετε σε ισλαμικές χώρες.

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου