Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 73 Tι πραγματικά συνέβη τότε; Του καθηγητή Ευριπίδη Μπίλλη

Κύριοι Βουλευτές,
Ακούμε συζητήσεις στην τηλεόραση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που εξαντλούνται στο αν υπήρξαν νεκροί και πόσοι κτλ.
Αν και πέρασαν 39 χρόνια, τα από τότε κόμματα της μεταπολίτευσης που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή της κατάσταση, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό για την ουσία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και πολλοί άλλοι αρέσκονται να αυταπατώνται για το τι πραγματικά συνέβη τότε. Χωρίς να αγνοείται ο αγνός πατριωτισμός των περισσότερων τότε νέων μας (όχι όλων κατά τα κατωτέρω ντοκουμέντα) που συμμετείχαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, υπενθυμίζω με βάση τα συνημμένα στοιχεία για όποιον θέλει να μάθει:...

1.  Ότι προς τιμήν του ο Μαρκεζίνης με την συμπαράσταση τότε  μόνον του  Ηλία Ηλιού της ΕΔΑ (του υποκατάστατου κόμματος του ΚΚΕ τότε)  προσπάθησε να οδηγήσει τη χώρα σε ομαλή δημοκρατική κατάσταση (πρώτο συνημμένο)

2.  Ότι ο «εθνάρχης» Καραμανλής που είχε συναντηθεί το 1973 με τον Κίσσιγκερ στο Παρίσι άλλα είχε συμφωνήσει μαζί του, να  σαμποτάρει την προσπάθεια Μαρκεζίνη και να δεχθεί ελεύθερη αποβίβαση των τούρκων στην Κύπρο(πρώτο και δεύτερο συνημμέμνα).

3.   Οι δυτικοί (Γερμανοί  και  Αμερικανοί)  συμβούλευσαν να σαμποταριστεί η λύση Μαρκεζίνη (τρίτο και τέταρτο συνημμένα) .

Από το τέταρτο συνημμένο του ΚΚΕ:  Ο Μαύρος κρατούσε επαφές και με τους δυτικογερμανούς (χαρακτηριστική είναι, εκτός από τα άλλα, και μια «τυχαία» συνάντηση και συζήτηση του Μαύρου με Γερμανό μεγαλοβιομήχανο στη Γυάρο). Τελικά, πάντως, η κεντρώα ηγεσία αντιτάχτηκε στη «λύση Μαρκεζίνη» (στη στάση της ενισχύθηκε και από συμβουλές ορισμένων Αμερικανών και των δυτικογερμανών, που είπαν ότι η «λύση Μαρκεζίνη» συναντάει την καθολική αντίθεση του λαού)

4.  Ο Μαρκεζίνης αντιτάχθηκε στη χρησιμοποίηση της Σούδας από τους Αμερικανούς το 1973 στον τότε πόλεμο Ισραήλ Αράβων. Πρώτο συνημμένο: 21/11/1973. Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί εζήτησαν από Έλληνες στρατιωτικούς  τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών αεροδρομίων Ελευσίνας και Σούδας Κρήτης (πράγμα που στην ουσία θα τα μετέτρεπε σε Αμερικανικές βάσεις). Μαρκεζίνης και Παπαδόιπουλος απορρίπτουν το αίτημα που δεν περιλαμβανόταν στη σύμβαση του 1953 (Ελληνοαμερικανική συμφωνία του 1953).
22/11/1973Με σύμφωνη γνώμη Μαρκεζίνη και Παπαδόπουλου (ο οποίος λέγεται ότι εχαρακτήρισε τους Αμερικανούς <<γκάνγστερ>>) διαβιβάζεται η απάντηση για τους Αμερικάνους στον πρέσβυ Μηλιαρέση διευθυντή τότε της Β ' Πολιτικής Διεύθυνσης του ΥΠ.ΕΞ. Η απάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να παραπεμφθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Αναφέρει επίσης ότι τυχόν τροποίηση της ισχύουσας συμφωνίας θα πρέπει να προέλθει από κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές (που επρόκειτο να γίνουν).
5. Τελευταίο συνημμένο, «Νότα Κισιγκερ. Πώς εξαφανίστηκε η  ,,νότα,,  του Κίσινγκερ από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών».
6. Από το τρίτο συνημμένο. Τα συμπεράσματα δικά σας:
Από την πλευρά των αντιδραστικών δυνάμεων θα μπορούσε να πει κανείς -εξετάζοντας μόνο τα φαινόμενα- και με βάση τη μετέπειτα εξέλιξη της 25ης Νοεμβρίου, ότι πιθανόν το Πολυτεχνείο να “δημιουργήθηκε” σκόπιμα για την ανατροπή του Παπαδόπουλου, από εχθρικές γι’ αυτόν και την πολιτική του δυνάμεις της χούντας.
Σε αυτή την ανάλυση συνηγορεί και η ύπαρξη -πραγματικά- πολλών προβοκατόρων σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων. Μια τέτοια άποψη βλέπουμε να υποστηρίζεται από την Α.Ο. (σημ. «αναθεωρητική ομάδα», δηλαδή το ΚΚΕ εσωτερικού κατά την τότε ορολογία του ΚΚΕ) με τη δήλωση του Χ. Δρακόπουλου για την κατάληψη αργά την Τετάρτη το βράδυ:
“Η εξέλιξη στον τόπο μας έχει περιέλθει σε λεπτό σημείο. Παράλληλα στο ευρύτατο δημοκρατικό ενωτικό κίνημα που αξιώνει την είσοδο στη δημοκρατική ομαλότητα, σκοτεινές δυνάμεις εργάζονται για να φράξουν το δρόμο προς την κατεύθυνση αυτή και οργανώνουν προκλήσεις για να δικαιολογήσουν την επιβολή στρατοκρατικών μέτρων…”

7.  Η ανατροπή του Παπαδόπουλου από των Ιωαννίδη υπήρξε έργο των Αμερικανών (πρώτο συνημμένο: 16. 25/11/1973. Επίσκεψη την Κυριακή τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας του Αμερικανού πτεράρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπου έμενε κάποιος Έλληνας στρατηγός. Ο Αμερικανός ακούστηκε να ρωτά τον Έλληνα: <>.  17. 25/11/1973. Αντικίνημα Ιωαννίδη.  Συνθημα 1.30 μ.μ. από τηλεόραση: <<Η Ελλάς επανευρίσκεται εις την οδόν των πεπρωμένων της>>.

Και πολλά πολλά που κάνουν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα ότι αγνοούν.

Και κυρίως ότι ο «εθνάρχης»  Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τους τούρκους να τους αφήσει να αποβιβαστούν ελεύθερα στην Κύπρο το 1974 (δεύτερο συνημμένο έγραφο του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ)

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου