Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ιστορικό πισωγύρισμα τριών αιώνων

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου
Οι πρωταγωνιστές της «Ισχυρής Ελλάδας»,  της «ανασυγκρότησης του κράτους» και του «λεφτά υπάρχουν» μας έφεραν τρεις αιώνες πίσω.
Γιατί; Γιατί οι σημερινές μάνες λένε στα παιδιά τους αυτά που έλεγαν οι  μανάδες της εποχής της Τουρκοκρατίας, προτρέποντας τα παιδιά τους να πάνε
στην ξενιτιά.
Να τι έλεγε ένα σχετικό τραγούδι:
Παΐντε γιε μ’ στην ξενιτιά,
για να χορτάσεις το ψουμί,
πάιντε να καζαντήσεις,...
να φέρεις γρόσια φόρτωμα...
Κι όμως οι σημερινές μάνες ενώ βιώνουν την οικογενειακή τραγωδία δεν αρπάζουν τα σκουπόξυλα να καθαρίσουν την Ελλάδα από τους εθνικούς εγκληματίες!
Αντίθετα, πολλές απ’ αυτές, ενώ οδύρονται εξακολουθούν να τους ψηφίζουν!!!
Ιδού στάδιο λαμπρό για την ομαδική ψυχιατρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου