Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012




ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜ

Μεγάλη δυσφήμιση για το Δήμο Μεγαρέων στο πανελλήνιο ήταν οι ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα, που αφορούσαν στα χρέη της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ.
Ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Στ. Σταυρίδης δημοσιοποίησε στοιχεία, που δείχνουν τον δήμο μας πρωταθλητή στα χρέη, που ανέρχονται στο ασύλληπτο ποσό των 45 εκατ. ευρώ. Οι ανακοινώσεις αυτές του κ. Σταυρίδη προκάλεσαν την επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπευθύνων για την δημιουργία και μη πληρωμή αυτών των χρεών.
Παράλληλα όμως προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο, που λειτουργεί η διοίκηση του Δήμου και για το πώς χειρίζεται τα διάφορα θέματα.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, με έτοιμο το σχετικό προσύμφωνο, πως, σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, είχε ρυθμίσει το χρέος και πως αυτό ήταν 23 εκατ. ευρώ με προοπτική μειώσεώς του. Εάν είναι έτσι, τότε πώς ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε χρέος του δήμου ύψους 45 εκατ. ευρώ; Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;
Επειδή η ΔΕΥΑΜ ως εταιρεία είχε μεγάλο παθητικό
αποφασίστηκε το κλείσιμό της. Οι 45 υπάλληλοί της μετατέθηκαν σε δύο φάσεις, στον Δήμο και τοποθετήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκκαθαριστής, για  να μεθοδεύσει το κλείσιμό της.
Τι έχει κάνει ο εκκαθαριστής τα δύο χρόνια, που διοικεί την ΔΕΥΑΜ και ποίος ο ρόλος και οι ευθύνες του Δημάρχου σ’ αυτήν την υπόθεση με δεδομένο, ότι η εταιρεία δεν έχει πλέον Διοικητικό Συμβούλιο;
-          Ο εκκαθαριστής βρίσκεται στην ΔΕΥΑΜ για ένα δίωρο, το πολύ, την εβδομάδα και κοστίζει τουλάχιστον 3.000 ευρώ το μήνα.
-          Ενώ η ΔΕΥΑΜ απαλλάχτηκε από τους 45 υπαλλήλους της (μετατέθηκαν στον Δήμο), επειδή ήταν δυσβάσταχτο το βάρος της μισθοδοσίας τους, βρίσκεται τώρα, να μισθοδοτεί τον απίθανα υπερβολικό αριθμό των 27 υπαλλήλων.
-          Η ΔΕΥΑΜ αγοράζει νερό από την ΕΥΔΑΠ και το πουλάει στους πολίτες του Δήμου. Και ενώ ο εκκαθαριστής απειλεί με κυρώσεις τους δημότες, που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού (ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο), αυτός δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην ΕΥΔΑΠ. Πού πάνε όλες οι εισπράξεις;
-          Οι πολίτες μαζί με τον λογαριασμό του νερού πληρώνουν και επιπλέον 70%, ως τέλη αποχέτευσης. Η ΔΕΥΑΜ όμως δεν πληρώνει το ρεύμα, που καταναλώνει ο βιολογικός και τα αντλιοστάσια αυτού ( δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ). Πού πάνε οι εισπράξεις;
-          Για 4 περίπου μήνες δεν βγάζανε την λυματολάσπη από τον βιολογικό. Αυτό δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στα μηχανήματα (με πιθανότητα βλαβών μεγάλου οικονομικού κόστους) και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για ρύπανση της θάλασσας εκεί που εκβάλλει ο αγωγός του βιολογικού.
-          Ο εκκαθαριστής απαξιεί να δώσει στοιχεία και να απαντήσει σε έγγραφο αίτημα επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης, που υποβλήθηκε πριν από ένα χρόνο και πλέον. Είναι δική του πρωτοβουλία; Καλύπτεται από κάποιον;
-          Τα στοιχεία, που έχουν ζητηθεί αφορούν στην μεταφορά της λυματολάσπης του βιολογικού, η οποία κοστίζει 500-600.000 ευρώ το χρόνο, ποσό το οποίο θεωρείται εξωφρενικά μεγάλο. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον σχετικό διαγωνισμό; Η σύμβαση υπεγράφη και εφαρμόστηκε κατά πώς προβλέπεται; Γιατί αλλοιώθηκε το πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΜ στην ημερομηνία, που αφορούσε στην σύμβαση;
Ερωτήματα πολλά, που παραμένουν αναπάντητα παρά τις επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης , έγγραφες αλλά και προφορικές στα Δημοτικά Συμβούλια.
Οι συνεπείς πολίτες, που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς, θα κληθούν να πληρώσουν και τα πολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου;
Η επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα ελπίζουμε, να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση της πολύπαθης ΔΕΥΑΜ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου